L'Ajuntament llança un pla de prevenció de drogodependències entre els joves


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla de prevenció de drogodependències entre els adolescents i joves, que incidirà en l'àmbit educatiu, la comunitat i l'oci. L'objectiu és oferir informació veraç i no catastrofista als joves i les seves famílies, que es vehicularà a través d'una campanya de sensibilització, formació a famílies i professionals, i tallers als instituts. Aquest pla, resultat d'una diagnosi prèvia sobre el consum de drogues entre adolescents, se sosté en accions concretes, algunes d'elles vinculades al món multimèdia com la creació d'una web, espots i contacte a través de whatsapp.

Les accions del pla, que s'ha presentat aquest dilluns, estan dirigides a joves d'entre 13 i 18 anys i busquen incrementar el seu rol actiu en la prevenció de les drogodependències. Per això un dels principals pilars de la iniciativa és l'impuls d'una campanya de sensibilització on els joves són els protagonistes. Sota el lema '1 segon: informa't, decideix i viu', la campanya vol trencar mites i excuses i incidir en els beneficis del no consum.

Aquests missatges arribaran als joves principalment a través de l'entorn tecnològic i multimèdia com espots, missatges de whatsapp amb els quals els joves es podran comunicar i la posada en marxa d'una web, entre d'altres accions. El membre de l'empresa audiovisual i gràfica Oudú Xavier Parcerisas ha explicat que l'objectiu d'aquest espai digital és que el joves es puguin informar i compartir experiències.

Xavier Parcerisas

Allò que ofereix la web és informació contrastada i la possibilitat d'explicar les seves experiències.


Els altres eixos de la campanya són la formació de les famílies i els professionals amb la intenció de crear una xarxa de col·laboracions, així com els tallers en els instituts del municipi. El consultor especialitzat en addiccions i prevenció Xavier Vaquero ha subratllat la importància de canviar la percepció actual de les drogues, des d'una vessant positiva i basada en l'honestedat.

Xavier Vaquero

Volem treure aquesta imatge dramàtica i de tabú, que ens separa de la realitat de joves. Es donen consums, ens hem d'acostar als joves.


Per això el pla incideix en l'entorn educatiu, la comunitat i el lleure i l'oci, sempre sense dramatitzar aquesta problemàtica, com ha explicat el regidor de Joventut, Raül Grangé.

Raül Grangé

Ho volem fer des d'un punt de vista de normalitat. Parlem d'un problema que hem detectat, però no parlem d'un drama.


Aquestes mesures són fruit d'un treball de diagnosi previ. Segons aquest estudi, l'alcohol és la substància més consumida entre els joves santcugatencs, per sobre de la mitjana catalana, mentre que el consum de tabac es redueix. També són presents el cànnabis, la cocaïna i als estupefaents, però per sota de la mitjana catalana.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.