Neix la Xarxa d'Inclusió del centre, que celebrarà el primer ple al febrer


Temes relacionats

La Xarxa d'Inclusió per als barris del Monestir i Sant Francesc ja està en marxa (18/des/14)

Les associacions del Centre-Est mouen fitxa per unir-se en una federació veïnal (23/oct/14)


  • Comparteix:

La Xarxa d'Inclusió per als barris del Monestir i Sant Francesc s'ha constituït de manera oficial aquest dijous i celebrarà el seu primer ple el 4 de febrer. Tal com va avançar Cugat.cat, l'objectiu d'aquest moviment veïnal serà lluitar contra la pobresa a través dels projectes proposats per les associacions de la zona. A mitjans de febrer es formaran tres comissions temàtiques per traçar les prioritats del 2015 i el ple es tornarà a reunir poques setmanes abans de Sant Joan per fer un balanç del primer semestre.

Les associacions de veïns del barri del Monestir i Centre-Est, el Casal Gilgal i la Missió Evangèlica, entre d'altres, han agrupat esforços sota el paraigua d'aquesta Xarxa amb l'objectiu de fer més fortes les seves reivindicacions i, especialment, lluitar contra l'exclusió social. Tot plegat de la mà de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, amb la qual fa mesos que aquestes entitats treballen per establir una diagnosi acurada de les necessitats del barri.

De fet, la xarxa ja treballava des de fa pocs mesos malgrat que aquest dijous s'hagi constituït de manera oficial. A més, els integrants ja van tenir l'ocasió de presentar-se en societat durant la celebració d'un consell de barri del Centre-Est extraordinari. Ara ha arribat el moment de constituir-la de manera oficial. L'acte per fer-ho ha tingut lloc aquest dijous al Xalet Negre, on han acudit una trentena de persones.

Aquesta trobada ha servit per explicar els objectius de l'entitat però també el seu funcionament. A mitjans de febrer, la Xarxa establirà tres comissions per traçar tres eixos d'actuació de cara a aquest 2015. Aquests grups es reuniran també al maig. Al juny, abans de Sant Joan, arribarà el torn de fer una valoració dels primers sis mesos de vida.

La portaveu de les entitats que en formen part, Rebeca Galán, confia que aquesta prova pilot serveixi per demostrar a la ciutadania que encara pot comptar amb les associacions veïnals.

Rebeca Galán

Jo crec que tindrem un impacte molt positiu. Demostrarem a la gent que encara es pot creure en la solidaritat i també en el treball en equip.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor la tasca de les associacions i veïns que s'han bolcat en aquest projecte. Conesa els ha assegurat que sense la seva implicació l'Ajuntament no podria arribar a tots els racons de la ciutat.

Mercè Conesa

L'Ajuntament, sol, pot fracassar estrepitosament. Això pot passar si no ha parlat amb els veïns.


La intenció de la Xarxa és lluitar contra l'exclusió social des de tots els punts de vista. Així, els projectes que s'impulsaran no aniran encaminats només a combatre la pobresa econòmica sinó també la marginalitat i la pobresa energètica, entre d'altres prioritats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.