La Unipau dedicarà la Diada per la No Violència a Nelson Mandela


  • Comparteix:

Imatge de Nelson Mandela / Foto: ACN - Reuters (Mike Hutchings)

Imatge de Nelson Mandela / Foto: ACN - Reuters (Mike Hutchings)

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedicarà la seva Diada per la No Violència a la figura de l'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela. Enguany, la jornada es trasllada a la plaça de Barcelona i arrencarà aquest diumenge a les dotze del migdia.

El canvi d'ubicació és per integrar la Diada escolar per la no violència i la pau, que des de l'any passat se suma a la proposta de la Unipau. L'objectiu de l'activitat és entendre la diversitat i la diferència agafant com a exemple la lluita de Mandela.

Els alumnes mostraran a la plaça la intervenció artística que han treballat a les escoles vinculada a la cultura de la pau. L'acte es complementa amb una lectura de textos de Nelson Mandela i el ball de Bruna Picas, musicat amb peces vinculades a la figura del polític. Un dels eixos de treball ha estat la regla ètica sud-africana ubuntu.

En aquest sentit, la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat que enguany volen destacar el canvi de perspectiva de Mandela, que va renunciar a la violència.

Neus Sotomayor

Volem ressaltar que va fer un pas per canviar, ja que ell estava a un grup que utilitzava la violència. Va canviar la perspectiva i va buscar altres maneres de reconciliació.


Nelson Mandela, mort el 5 de desembre del 2013, va destacar per la seva lluita contra l'apartheid. Pel seu activisme va ser acusat i empresonat durant 27 anys. Va ser el primer president negre de Sud-àfrica i també el primer en ser elegit per sufragi universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.