Gairebé un 94% dels habitants de Sant Cugat té connexió d'Internet a casa


Temes relacionats

Més de la meitat dels ciutadans participa a xarxes socials, segons l'Observatori ( 6/feb/14)

El 90% dels santcugatencs té connexió a Internet a casa ( 9/mar/13)

Nou de cada 10 ciutadans, satisfets de viure al municipi ( 6/mar/13)

Internet arriba a tres de cada quatre llars santcugatenques (25/abr/08)

A Sant Cugat ja hi ha un majoria de ciutadans que disposen d'Internet (16/jul/04)


  • Comparteix:

La gran majoria de santcugatencs ja disposen de connexió a Internet a la llar / Foto: ACN

La gran majoria de santcugatencs ja disposen de connexió a Internet a la llar / Foto: ACN

Prop d'un 94% dels santcugatencs disposa de connexió a Internet, segons les dades de l'Observatori Sociològic corresponent a l'octubre de 2014. A més, gairebé un 70% dels habitants amb accés a la xarxa la fa servir per dur a terme gestions de banca electrònica.

Un dels altres usos més destacats sobre l'ús d'Internet són les xarxes socials o els blogs. Gairebé un 60% dels enquestats que afirmen tenir connexió a la llar explica que la fa servir per participar en aquestes plataformes en línia, ja sigui per expressar la seva opinió sobre una qüestió, comunicar-se amb altres persones o penjar fotografies i informació.

De fet, la utilització de les xarxes i blogs s'ha incrementat 7,9 punts percentuals en relació amb l'última onada en què es va preguntar sobre aquesta qüestió, corresponent al desembre de 2013. Entre els més joves, aquesta tendència arriba a valors molt elevats (95,53% de la població de 17 a 24 anys). Facebook (84,3%), Twitter (35,9%) i Linkedin (15,4%) són les xarxes més populars a la localitat.

Compartir vídeos i fotos (57,8%), comprar productes en línia (53,4%) i descarregar-se material audiovisual com música i pel·lícules (52,2%) són altres de les finalitats més destacades.

Pel que fa a la cobertura de mòbil, un 40,54% assegura que aquesta és bastant positiva. La nota mitjana d'aquest indicador és de 7,07. En el cas dels veïns de la Floresta i les Planes, però, aquesta qualificació baixa fins al 5,9.

A més, un 82% reconeix que fa servir alguna aplicació de missatgeria instantània al mòbil. El servei més utilitzat és Whatsapp. Gairebé un 98% dels enquestats diuen que el tenen instal·lat.

Autors de l'estudi
Elaborat per l'Institut Opinòmetre, el treball es basa en una mostra de 1.000 habitants majors de 17 anys. Les entrevistes es van fer via telefònica entre el 29 d'octubre i el 10 de novembre. El nivell de confiança de l'enquesta és del 95,5%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.