El Sindicat d'Estudiants convoca dos dies de vaga contra la reforma de graus


  • Comparteix:

L'ETSAV deprèn de la UPC / Foto: ETSAV

L'ETSAV deprèn de la UPC / Foto: ETSAV

El Sindicat d'Estudiants (ES) ha anunciat aquest dimarts una convocatòria de vaga pels dies 25 i 26 de febrer a Catalunya i l'Estat espanyol contra la reforma del sistema universitari, aprovada divendres passat pel govern espanyol. Els estudiants argumenten que aquesta reforma, que permetrà als centres incorporar graus de tres anys més dos de màster al model actual de quatre anys més un de màster, comportarà un encariment dels estudis.

Els estudiants creuen que la reforma suposarà un encariment dels estudis universitaris perquè el preu del crèdit de màster és més car que el de grau. També asseguren que el nou Reial decret pretén 'la completa privatització' de la universitat pública i 'expulsar de la universitat els fills dels treballadors'. El sindicat ha fet una crida a la vaga els dies 17 i 18 de març si el govern espanyol no fa marxa enrere amb aquest nou decret.

Així mateix, el Sindicat d'Estudiants també ha criticat la decisió de la Conferència de Rectors de les Universitats (CRUE), celebrada aquest dilluns, d'ajornar la implantació del nou Reial decret al curs 2017-18. La CRUE, on es troba representada l'ETSAV de la UPC a través de l'Associació Catalana d'universitats públiques- ha aprovat per 57 vots a favor, cinc abstencions i un vot en contra una moratòria de dos anys, tot i que han deixat oberta la possibilitat d'alguna 'singularitat' amb la implantació d'algun nou grau de tres anys.

De la seva banda, el secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha obert la porta aquest dimarts a mantenir el preu d'un curs de grau al primer any de màster per evitar un encariment del preu dels estudis als universitaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.