El Santa Isabel vol fer les matemàtiques en castellà per acontentar el TSJC


Temes relacionats

El TSJC obliga l'escola Santa Isabel a fer el 25% de classes de P4 i 3r en castellà ( 5/feb/15)


  • Comparteix:

Alguns pares del Santa Isabel, a les portes del centre després de la reunió

Alguns pares del Santa Isabel, a les portes del centre després de la reunió

L'escola Santa Isabel proposarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que les matemàtiques s'imparteixin en castellà en un dels tres grups d'aquesta assignatura de tercer de primària. La iniciativa arriba després que el TSJC hagi enviat un mandat judicial cautelar perquè el centre imparteixi el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà, arran de la denúncia d'una família que demanava l'escolarització en aquesta llengua. Les famílies afectades veuen amb bon ulls la proposta del centre, tot i que la majoria critiquen la decisió judicial.

El centre concertat ha convocat els pares i mares dels alumnes de 3r de primària a una reunió aquest dijous on ha informat que en un dels tres grups de matemàtiques s'impartirà la classe en castellà. Això, afegit a l'assignatura de llengua castellana, assoliria el 25% d'hores lectives en aquesta llengua que requereix el tribunal.

Dos dels pares contraris al mandat judicial cautelar, Ignasi Escamilla i Manel Garriga, han explicat a Cugat.cat que, malgrat la resignació, creuen que l'escola ha trobat una bona solució a l'ordre.

I. Escamilla / M. Garriga

L'escola ha fet enginyeria per complir el mandat i ha trobat una solució adequada. / Ha estat una reunió molt condicionada per tot el que ha passat al país en els últims anys. Ja hi havia sentències que havien marcat la línia.


A la reunió també han assistit famílies que consideren que la futura sentència pot ser positiva per a l'educació dels seus fills. Un dels pares favorables al mandat del TSJC, Patrick Helt, afirma que la possible sentència pot dividir i enfrontar els pares. Helt, però, està satisfet per la solució de l'escola perquè troba beneficiós que catalanoparlants i castellanoparlants puguin conviure amb normalitat.

Patrick Helt

Vivim a Catalunya, però també hi ha castellanoparlants i crec que podria ser un benefici per als nostres fills conviure entre el castellà i el català


A la reunió, l'escola ha matisat a la vintena de pares assistents que Santa Isabel ha rebut un mandat judicial cautelar i no una sentència, tal com han publicat els mitjans. Quan el TSJC rebi la proposta del centre i la consideri, emetrà la sentència definitiva perquè el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària s'imparteixin en castellà.

A la reunió d'aquest dijous només estaven convocades les famílies d'alumnes de 3r de primària. Cugat.cat ha contactat amb la direcció del centre, que ha declinat fer declaracions 'de moment'.

L'AMPA ha explicat a aquest mitjà que es pronunciarà sobre el tema després de la reunió prevista amb les famílies afectades la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.