L'empresa Campos Estela opta al Premi Europeu de Prevenció de Residus


  • Comparteix:

Campos Estela opta al 6è Premi Europeu de Prevenció de Residus / Foto: Camposestela.com

Campos Estela opta al 6è Premi Europeu de Prevenció de Residus / Foto: Camposestela.com

El projecte 'Pesa i Pensa', de l'empresa amb oficines locals Campos Estela, ha estat escollit per l'Agència Catalana de residus candidat al Premi Europeu de Prevenció de Residus que premia accions contra el malbaratament. La iniciativa de la companyia treballa la reducció de residus orgànics als menjadors escolars a través de la conscienciació dels més petits sobre la necessitat de no llençar el menjar.

L'Agència de Residus de Catalunya (ACR) ha escollit aquest projecte per competir amb iniciatives d'arreu d'Europa a la 6a edició d'aquest certamen. 'Pesa i Pensa' ja funciona a diferents escoles de la comarca, del Baix Llobregat, de l'Anoia, el Penedès i el Barcelonès, i es preveu que durant aquest curs arribi a 3.000 nens i nenes.

L'acció té lloc als menjadors de les escoles. Allà, els alumnes separen els residus orgànics que no es poden menjar dels que sí que es podrien haver menjat. Seguidament, guiats pel monitor de menjador, pesen les restes que no han menjat i les comparen amb el pes dels aliments ingerits. Els resultats queden registrats i aprenen que tot el menjar no aprofitat té un cost que es perd.

Amb les dades extretes, es busquen accions per evitar aquest malbaratament amb la intenció que aquestes accions arribin després a la resta de la família.

A les poques setmanes de posar en marxa el 'Pesa i Pensa' a l'escola Les Flandes de Piera (Anoia), el malbaratament alimentari es va reduir un 35%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.