L'Ateneu gestionarà la Casa Jaumandreu de forma indefinida


Temes relacionats

El ple municipal rebutja convertir Villa Felisa en un hotel d'entitats (17/nov/14)

Comencen les obres per habilitar la nova seu de la Policia Local ( 3/jun/14)

El primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya s'instal·larà a la ciutat ( 1/feb/14)


  • Comparteix:

L'Ateneu Santcugatenc gestionarà l'equipament municipal de Casa Jaumandreu, ubicada a l'avinguda de Gràcia, que acollirà cursos i activitats de l'entitat quan la Policia Local hagi deixat l'espai. A través d'un contracte de cessió indefinida, l'Ateneu podrà fer ús de l'edifici, que també serà la seu d'altres entitats.

L'Ateneu mantindrà la seu a la plaça de Pep Ventura, però amb aquest nou espai podrà ampliar el programa d'activitats, que preveu posar en marxa el curs vinent. A més, la Casa Jaumandreu, també coneguda com Villa Felisa, podrà acollir noves entitats, que se sumaran a les 12 que tenen espai a l'Ateneu. Una vegada la Policia Local s'instal·li a la nova comissaria, es duran a terme petits treballs d'adaptació de l'edifici per a l'entitat.

El director de projectes i relacions institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, ha explicat que aquest nou espai els permetrà cobrir algunes mancances i disposar de les sales diàfanes que no tenen a l'edifici de Pep Ventura.

Des de fa més de 15 anys, l'Ateneu desenvolupa un programa de cursos i tallers. L'entitat té la capacitat d'organitzar un programa trimestral de 70 disciplines diferents que posa a disposició de la població més de 1.400 places de formació i lleure. La xifra d'ocupació del darrer exercici ha estat de 2.876 inscripcions. En aquests moments, acull 12 entitats, grups i col·lectius, alguns dels quals utilitzen la infraestructura i personal de l'Ateneu per a l'organització de les seves activitats, recepció d'usuaris o inscripcions.

Actualment hi ha la demanda d'aquests i nous col·lectius per a disposar d'espais com els que ofereix l'Ateneu però no només per reunions o trobades sinó també per a ús d?armaris i petits magatzems per poder guardar la seva documentació. Aquesta nova demanda no es pot fer front amb els espais que actualment disposa l'Ateneu i l'Ajuntament ja ha cobert els seu límit de serveis similars en altres equipaments.

Museu de les Matemàtiques
Malgrat les previsions inicials d'ubicar a la Casa Jaumandreu el Museu de les Matemàtiques, l'Ajuntament ha explicat que aquest és un projecte 'a mitjà o llarg termini' i que, per evitar el deteriorament de l'edifici, han decidit cedir-ne la gestió a l'Ateneu. Conesa ha explicat que estan buscant finançament privat per al museu i que pretenen convertir-lo en una institució de referència a Catalunya. Per això, l'alcaldessa ha assenyalat que Casa Jaumandreu és un espai massa petit per acollir l'equipament i ha precisat que encara no saben on s'instal·larà el museu.

El ple va rebutjar convertir-la en hotel d'entitats
El novembre passat, el ple municipal va rebutjar una moció de la CUP que demanava convertir Casa Jaumandreu en un hotel d'entitats. CiU, el PP i el regidor no adscrit, Bruno de Salvador, van votar en contra del text, mentre que el PSC s'hi va abstenir. Només ICV-EUiA va donar suport a la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.