La Biblioteca de Volpelleres entrarà en funcionament després de Setmana Santa


  • Comparteix:

La Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori obrirà les portes als ciutadans després de Setmana Santa. En aquests moments, l'equipament està en la fase final d'obres i començarà a moblar-se en les properes setmanes. La inauguració oficial de l'espai està prevista per a finals de març. La tercera biblioteca de la ciutat, amb més de 1.000 metres quadrats de superfície útil i 18.000 documents, disposarà d'una àrea de lectura i consulta, una zona de premsa, un espai infantil i un de joves, una sala polivalent, una aula de formació, una àrea d'audiovisuals i un 'living lab'.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la força de cohesió de les biblioteques i ha assegurat sentir-se impressionada per les instal·lacions.

Mercè Conesa

Avui hem vist gairebé acabada la biblioteca. Tenim ganes que entri en funcionament i doni servei als usuaris.


L'arquitecta de l'obra, Glòria Piferrer, creu que han pogut treure profit de l'espai disponible.

Glòria Piferrer

S'ha intentat treure el màxim rendiment dels espais. Vol ser un equipament flexible, diàfan, obert, versàtil perquè tothom se'l faci seu.


La biblioteca comptarà amb un 'living lab' creat amb la col·laboració del Centre de Visió per Computador (CVC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'espai oferirà un entorn d'experimentació tecnològica per a investigadors, que estarà obert a la ciutadania. El 'living lab' forma part del projecte d'Smart City de Sant Cugat, que aquest any aposta per un gir social.

A banda del 'living lab', la Biblioteca Miquel Batllori disposarà de vuit espais més, repartits en més de 1.000 metres quadrats de superfície:

- Sala polivalent
- Zona de lectura
- Àrea d'audiovisuals
- Àrea de premsa
- Espai infantil
- Espai joves
- Aula de suport
- Aula de formació

En total, tindrà 90 punts de lectura i 18.000 documents. Per posar-la en marxa, s'ha destinat un pressupost de més de 2,5 milions d'euros. D'aquests, un milió prové del cost del local, que ja està construït i pertany a Promusa. L'Ajuntament també hi ha posat 316.000 euros per al mobiliari i l'equipament de l'espai. La Diputació de Barcelona hi ha aportat un milió d'euros que s'ha dedicat a l'adaptació del local i a integrar el sistema informàtic de l'equipament a la xarxa de biblioteques. De la seva banda, l'Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha destinat 200.000 euros.

L'equipament estarà obert 35 hores a la setmana i donarà feina a cinc professionals. Un cop en marxa, es convertirà en la biblioteca de referència dels barris de Volpelleres, Can Canyameres, la Guinardera, Coll Favà i Sant Domènec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.