Una empresa local treu al mercat dues 'apps' per a nens amb autisme i Asperger


  • Comparteix:

Fundación Planeta Imaginario ha creat dues aplicacions per a nens amb autisme i Asperger / Foto: YouTube

Fundación Planeta Imaginario ha creat dues aplicacions per a nens amb autisme i Asperger / Foto: YouTube

La Fundación Planeta Imaginario, establerta a EsadeCreapolis, ha tret al mercat AbaPlanet 1.0 i iSecuencias 3.0, dues aplicacions per a infants amb síndrome d'Asperger i Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA). AbaPlanet treballa el reconeixement d'objectes i vocabulari bàsic, i iSecuencias ajuda a reforçar tècniques per a situacions socials, hàbits d'autonomia i expressió.

Les dues aplicacions han estat desenvolupades per un equip de psicòlegs, experts en conducta, amb més de dues dècades d'experiència en el tracte d'infants amb TEA. Amb aquest llançament es posa al servei de pares i professionals dues eines, basades en la metodologia ABA (Applied Behaviour Analysis), que ha estat usada amb èxit en el tractament de nens amb TEA.

AbaPlanet és una aplicació per a tauletes, que se centra en l'aprenentatge i en el reconeixement d'objectes i vocabulari bàsic. L'aplicació funciona a partir d'un sistema basat en intel·ligència artificial que pren decisions a partir del rendiment de l'infant. L'aplicació està disponible només per a dispositius Apple.

iSecuencias 3.0, també per a tauletes, està destinada a nens amb autisme d'alt funcionament i amb síndrome d'Asperger. L'aplicació té 100 seqüències preprogramades que, amb centenars d'exercicis, permetran als nens treballar el reconeixement d'emocions, llenguatge bàsic i hàbits de la vida quotidiana. iSecuencias 3.0 està disponible per a dispositius Apple i Android.

La Fundación Planeta Imaginario és un centre clínic, d'investigació i de formació que treballa des de fa 10 anys en programes d'intervenció conductual per a infants amb TEA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.