L'Olivera arrenca la 4a Setmana de la Ciència amb l'espai com a protagonista


  • Comparteix:

La Setmana de la Ciència es fa per quart any a l'escola l'Olivera / Foto: Cedida

La Setmana de la Ciència es fa per quart any a l'escola l'Olivera / Foto: Cedida

L'escola pública l'Olivera celebra aquesta setmana la 4a Setmana de la Ciència amb l'estudi de l'espai com a eix central. Entre aquest dilluns i divendres, més de 30 investigadors de centres de recerca, professors universitaris i professionals del món de l'empresa amb formació tècnica i científica fan tallers experimentals i xerrades divulgatives per apropar la ciència als 450 alumnes de tot el centre.

La 4a edició de la Setmana de la Ciència centra l'interès en l'espai amb l'objectiu d'apropar l'astronomia als infants. Entre els diversos tallers que tindran lloc durant la setmana, hi destaquen temàtiques com la genètica, la química, la microscòpia i l'arquitectura.

Durant aquests cinc dies, el vestíbul de l'escola estarà decorat amb diversos mòduls elaborats pels alumnes. Aquests inclouran el sistema solar, les diferents constel·lacions i un 'time line' dels viatges espacials des del 1949 al 2004 explicats en anglès, maquetes de naus espacials i un mòdul d'estrelles, entre d'altres.

A més, es farà una activitat fora de l'horari lectiu per a totes les famílies que vulguin, on un pare explic arà per la nit el pas visible de l'Estació Espacial Internacional (ISS). També s'ha organitzat un taller i una activitat conjunta per a tot l'alumnat.

La iniciativa combina, un any més, la participació de famílies i d'investigadors externs del centre, i la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.