Sant Cugat se suma a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

Cartell del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

Societat

Publicat el 28/feb/15 per Dani Velázquez

Sant Cugat se suma aquest dissabte, a la una del migdia a la plaça de la Vila, a la commemoració del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries. La celebració està concebuda com un acte de sensibilització i tindrà representants de la Federació Espanyola de Malalties Rares i l'Associació de la Síndrome Hemolític Urèmic Atípic, una malaltia rara que afecta 150 persones a tot l'Estat espanyol.

Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un cas de cada 2.000. S'estima que existeixen entre 7.000 i 8.000 persones afectades per aquestes patologies. De fet, la traducció a àmbit europeu d'aquestes patologies és de més de 30 milions d'afectats.

En aquest sentit, i per alçar la veu pels qui pateixen aquest tipus patologies, la representant de l'Associació de la Síndrome Hemolític Urèmic Atípic Maria Bang, amb l'acompanyament de la Federació Espanyola de Malalties Minoritàries i el suport de l'Ajuntament, celebren el Dia Internacional de les Malalties Minoritàries per de fer arribar a la població santcugatenca aquesta realitat. L'acte anirà presidit per l'alcaldessa, Mercè Conesa.