Pep Sala actuarà en benefici dels afectats per l'amiant de Cerdanyola i el seu entorn


  • Comparteix:

El concert serà aquest divendres al pavelló de Cerdanyola.

El concert serà aquest divendres al pavelló de Cerdanyola.

El cantant Pep Sala oferirà aquest divendres a Cerdanyola un concert benèfic a favor dels afectats d'asbestosi, la malaltia provocada per la inhalació de pols d'amiant de la fàbrica d'Uralita. Aquesta iniciativa solidària coincideix amb la preparació, per part de l'Associació d'Afectats per l'Amiant, d'una demanda contra l'Estat espanyol per negligència. L'entitat considera que l'administració no va evitar les activitats contaminants de l'empresa Uralita, situada a Cerdanyola, que van afectar centenars de treballadors i famílies de l'entorn.

El concert benèfic de Pep Sala és una iniciativa del Rotary Club de Cerdanyola, que ha volgut mostrar així la seva solidaritat amb el col·lectiu d'afectats per l'amiant, molt nombrós a Cerdanyola però també a altres ciutats de l'entorn, com ara Ripollet o Sant Cugat.

L'exmembre de Sau s'ha mostrat 'escandalitzat' per la manca de visibilitat pública del problema de l'amiant, que cada any provoca a tot l'Estat almenys 450 morts, segons les autoritats sanitàries. Pep Sala ha dit que és 'greu' que aquest problema no sigui una prioritat per a les administracions,

Pep Sala

Si passen coses com aquesta i no es difonen, és que no anem bé. Hauria de ser un problema prioritari per a l'administració.


De la seva banda, l'Associació d'Afectats per l'Amiant de Cerdanyola i Ripollet ha anunciat que demà mateix començarà els tràmits per formalitzar una denúncia de Salut Pública contra l'Estat espanyol, a qui acusa de negligència per no haver evitat les activitats contaminants de la fàbrica d'Uralita. La principal preocupació de l'entitat són els anomenats 'afectats passius', és a dir, els que no treballaven a la fàbrica de materials d'amiant i, per tant, no han rebut cap compensació econòmica per part d'Uralita. Ho explica el president de l'associació d'afectats, Salvador Mañosa.

Salvador Mañosa

Demandarem a l'Estat per no haver-se preocupat dels seus ciutadans afectats pel problema de l'amiant.


L'associació d'afectats fonamentarà la demanda amb els 20 casos d'asbestosi, la malaltia provocada per l'amiant, que han documentat mèdicament gràcies al recull d'informació fet pel doctor Josep Tarrés. Tot i això, l'entitat assegura que a Cerdanyola i l'entorn tenen localitzats més de 600 afectats per aquesta malaltia.

El concert benèfic de Pep Sala a favor dels afectats per l'amiant tindrà lloc divendres, dia de Sant Jordi, al Pavelló Municipal d'Esports de Cerdanyola. El preu de l'entrada, 12 euros, anirà destinat a finançar les activitats de l'associació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.