Una quinzena de dones lluiten contra la violència masclista a l''Explica'm Teixint'


  • Comparteix:

Una quinzena de dones del col·lectiu Noestasola ha participat en els darrers dos anys a la iniciativa 'Explica'm Teixint', destinada a dones que han patit violència masclista. El projecte del Museu de Sant Cugat permet que les afectades es puguin relacionar mentre aprenen la tècnica del tapís. La proposta no té data de caducitat, es fa amb la implicació directa del Servei de la Dona de l'Ajuntament i Entretallers.

La proposta pretén oferir un espai còmode i de calma on les supervivents de la violència de gènere es puguin relacionar i passar una bona estona, al mateix temps que aprenen la tècnica del tapís, que tant s'havia treballat a la Casa Aymat, i que per les seves característiques s'avé perfectament amb les necessitats d'aquestes dones, com explica el coordinador d'Entretallers, Paco Minuesa.

Paco Minuesa

És un art que requereix molta atenció manual i personal.


El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, entén aquest projecte des d'una vessant terapèutica de l'art, un punt de trobada que ha de servir per compartir experiències de vida i reforçar l'autoestima i la projecció personal.

Lluís Campins

Tenen un entorn molt danyat psicològicament per una situació molt intensa i el que necessiten és reconstruir l'autoestima i nosaltres els podem oferir l'entorn que necessiten.


De fet, l'objectiu del Museu és democratitzar l'art i la cultura. Els seus responsables pretenen que els museus siguin una eina capaç de transformar la societat i millorar-la i és per això que no cessen en la seva intenció de buscar propostes socials diverses, com ha indicat la responsable del servei educatiu dels Museus, Helena Minuesa.

Helena Minuesa

Vam pensar que podíem ajudar a dones que han patit episodis de violència a superar la situació perquè acabin de trobar el seu espai.


Periòdicament es fan accions puntuals de portes obertes i tallers monogràfics, on es convida tota la ciutadania a veure el que fan. 200 persones han participat ja, en els darrers dos anys, en algunes d'aquestes sessions que serveixen per fer pedagogia, com ha destaca la presidenta de Noestasola, Maribel Guillamón.

Maribel Guillamón

La nostra associació va nèixer per visibilitzar el problema de la violència i 'Explica'm Teixint' ens ajuda a fer-ho perquè la gent sàpiga que és un problema de tots.


A través de l'aprenentatge de l'art tèxtil i, sobretot, de l'ofici del teixir, es busca també que aquestes dones puguin trobar noves sortides professionals i socials a les seves vides. Aquesta és la pretensió que té la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Poden aprendre una feina i també els serveix com una ajuda terapèutica.


Dos anys després del seu naixement, l'objectiu és ara dotar d'estabilitat la proposta, fer-la créixer i treballar per a la inclusió laboral i l'empoderament econòmic que necessiten les usuàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.