Sant Cugat reduirà un 20% la despesa d'enllumenat amb el nou model de gestió


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha presentat el nou model d'estalvi energètic / Foto: Localpres

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha presentat el nou model d'estalvi energètic / Foto: Localpres

Sant Cugat reduirà un 20% la factura de l'enllumenat públic amb la implantació del nou model de gestió integrat, que incorporarà sistemes d'eficiència 'smart' als semàfors, les pilones i les càmeres de trànsit. El projecte és una nova fase del sistema d'enllumenat públic intel·ligent instal·lat entre el 2011 i el 2013, que ja ha suposat un estalvi de 400.000 euros i una reducció d'un 30% de la despesa energètica.

L'Ajuntament ha integrat en una mateixa concessió el manteniment de l'enllumenat públic i la gestió dels sistemes de control de trànsit, amb l'objectiu d'estalviar recursos i millorar el servei. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que la previsió és reduir el consum energètic un 20%, estalviant 1.251.937 kWh.

Cristina Paraira

Estem parlant d'aplicar tecnologia i conceptes 'smart' per obtenir millors resultats energètics, econòmics i mediambientals.


Durant el 2015, l'empresa concessionària, Citelum, té previst instal·lar 3.106 noves llums LED i equips electrònics regulables. Pel que fa a la mobilitat, els semàfors, les pilones i les càmeres de trànsit passaran a gestionar-se i coordinar-se sota criteris d''smart city'.

Entre el 2011 i el 2013, l'Ajuntament va implementar sistemes de telegestió per controlar i ajustar a les necessitats reals un 70% dels punts de llum del municipi, més de 19.000. Aquests sistemes regulen automàticament l'encesa de fanals en funció de la llum i el pas de vianants. En els últims quatre anys, tot i l'augment del cost energètic, Sant Cugat ha aconseguit reduir la despesa un 30% i estalviar 400.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.