El director de l'OSSC, Josep Ferré, Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

J. Ferré (OSSC) atén el SAF per parlar del concert dedicat a Bach i Txaikovski (15/oct/14)


  • Comparteix:

El director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC), Josep Ferré, ha rebut aquest dimarts el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat. Ferré ha estat reconegut per la seva contribució en la difusió de l'orquestra dins i fora de la ciutat i la seva tasca durant 20 anys al capdavant de l'agrupació.

Josep Ferré i Rovira es va formar al Conservatori Superior de Música a Barcelona i va cursar direcció coral i instrumental. A més, va obtenir els premis d'honor de flauta travessera i piano. Com a director d'orquestra, va col·laborar amb el Gran Teatre del Liceu en òperes com 'Turandot', 'Parsifal' i 'Lucia di Lammermoor'. El repertori de Ferré va des de la música barroca fins al classicisme, passant pel romanticisme del segle XIX, sarsueles i peces de ballet.

El 1990 va crear l'Orquestra de Cambra Sant Cugat, que, amb la fusió de l'Orquestra Juvenil, va donar lloc a l'Orquestra Simfònica Sant Cugat en un concert al Palau de la Música el 1995. Des de llavors, l'OSSC ha voltat arreu del país amb més de 500 concerts i està considerada com una de les millors formacions simfòniques de Catalunya.

Tot i això, a l'hora de recollir el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat Ferré ha destacat que el més important no és el que ja s'ha fet, sinó el que queda per fer.

Josep Ferré

Tot el que hem fet ens ha servit per aprendre, ens ha servit per ser més bons músics, per connectar una mica més amb el públic, però el que s'ha fet ja ha passat, el més important és el proper concert.


De les partitures que ha dirigit Ferré, a part dels tradicionals concerts de Nadal i Sant Jordi, destaquen el 'Rèquiem' de Mozart, el 'Rèquiem alemany' de Brahms i el concert d'obertures i àries d'òpera al Gran Teatre del Liceu.

La música de Ferré també ha arribat arreu d'Europa, fent parades a París, Berlín i Lausanne, on va estrenar la seva obertura per a cobla 'Homenatge a Pau Casals. També ha actuat a la Clark Collage Orchestra de Vancouver i a l'Orchestra Sinfonica Città di Grosseto. La seva trajectòria el va fer mereixedor del premi Paul Harris que atorga el Rotary Club.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.