La manifestació del Dia de la Dona recorda a Sant Cugat els reptes pendents


  • Comparteix:

Moment de la manifestació

Moment de la manifestació

Una cinquantena de persones s'ha sumat aquest diumenge a la concentració pel Dia de la Dona convocada per Hora Bruixa. Els participants s'han manifestat fins a la plaça de Lluís Millet, en una acció que ha incidit en els reptes encara pendents de la lluita feminista. La convocatòria també s'ha aturat davant la seu del PP, que ha aparegut aquest diumenge al matí amb pintura lila.

El manifest d'Hora Bruixa reivindica el 8 de març com una commemoració reflex de la lluita que s'ha de dur a terme cada dia de l'any. Per això la membre del col·lectiu Anna Sala ha recordat que l'objectiu d'aquesta convocatòria és donar visibilitat a Sant Cugat a la lluita feminista.

Anna Sala

El 8 de març s'ha de mantenir com un dia de lluita als carrers de Sant Cugat i visibilitzar-la.


Pel col·lectiu, aquesta lluita manté reptes pendents com combatre les noves formes de masclisme i els atacs dels partits conservadors. Exemple d'això, diu Hora Bruixa, és Vox, una formació que 'atempta' contra els drets de les dones.

Encapçalada per una pancarta on es podia llegir 'Pels nostres drets, ni un pas enrere', la manifestació també s'ha aturat davant la seu del PP per llegir el manifest. De fet, la façana de la seu de la formació ha aparegut aquest diumenge al matí amb pintura lila. També en una gran pintada al terra de la plaça dels Quatre Cantons es podia llegir 'Sant Cugat feminista'.

La convocatòria ha aplegat una cinquantena de persones, entre elles representants del PSC, ICV, la CUP, ERC, les JERC i MES. També ha donat suport el col·lectiu Cal Temerari. Els convocants han tornat a llegir el manifest a la plaça de Lluís Millet, abans de desplaçar-se amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Barcelona per sumar-se a la manifestació unitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.