Un tren de FGC de la línia del Vallès, batejat amb el nom de Sant Cugat


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha batejat aquest dilluns un tren amb el nom de Sant Cugat del Vallès. Es tracta d'una de les 19 unitats de tren de la sèrie 113 que FGC està incorporant a les línies de Sabadell i Terrassa per substituir les antigues 111 i modernitzar la flota.

Aquest nous trens incorporen els últims avenços tecnològics i permeten millorar les condicions de confort dels usuaris. En les properes setmanes, aquests nous combois estrenaran un sistema per carregar els telèfons mòbils dels viatgers. El nou parc mòbil ha permès a FGC modernitzar la seva flota, ampliar la capacitat de transport, reduir les despeses de manteniment i absorbir la demanda que suposaran les prolongacions de Sabadell i Terrassa.

Ara, la flota de la Línia del Vallès està formada per 46 trens: 19 trens de quatre cotxes de la sèrie 113, cinc trens de tres cotxes de la sèrie 114 i els actuals 22 trens de quatre cotxes de la sèrie 112. El cost de la inversió per a l'adquisició d'aquests trens és de més de 151 milions d'euros.

Amb la de Sant Cugat, i una altra que s'ha batejat amb el nom de Sant Quirze, ja hi ha quatre unitats 113 amb nom de ciutat, ja que l'any passat es va posar el noms de Barcelona i Terrassa a dos trens.

El bateig s'ha fet amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Nou pas inferior a Volpelleres

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha aprofitat la seva estada a Sant Cugat per visitar les obres del pas sota la línia Barcelona-Vallès de FGC al barri de Volpelleres. Els treballs consisteixen en la construcció d’un pas inferior per a vianants al sud de l'estació, que donarà continuïtat al carrer de Víctor Català a partir de setembre.

El conseller Vila ha destacat la importància d'aquesta infraestructura per als veïns i la ciutat.

Santi Vila

Complim amb el compromís adquirit amb Sant Cugat. Aquestes feines serveixen per cosir els barris i per assegurar que les infraestructures no són una barrera sinó una garantia de cohesió.


L'alcaldessa assegura que gràcies a aquest nou pas es millorarà la comunicació entre els barris de Sant Cugat.

Mercè Conesa

No teniem connectivitat possible i hi havia incomoditat pels veïns. El nou pas ens permet tenir una ciutat amb més facilitats.


Aquesta actuació inclou la construcció d'un calaix empentat sota les vies de FGC, d'uns cinc metres d'ample i 3,1 d'alt, i la seva connexió amb la via existent mitjançant rampes i escales. Les obres, que van començar el mes passat, tenen un pressupost de 796.000 euros i tenen un termini d'execució de set mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.