Una tertúlia de Cugat.cat recorda aquest divendres la figura de Ramon Barnils


  • Comparteix:

L'estudi de ràdio de Cugat.cat va ser batejat amb el nom de Ramon Barnils

L'estudi de ràdio de Cugat.cat va ser batejat amb el nom de Ramon Barnils

La tertúlia matinal de Cugat.cat, 'El Gall del Monestir', ofereix aquest divendres un programa especial per recordar el 14è aniversari de la mort del periodista santcugatenc Ramon Barnils. D'un quart de deu a deu del matí, al 91.5 FM i a la web de Cugat.cat, l'amic de Barnils Xavier Fornells, la periodista Laia Altarriba i el fill de Barnils Andreu Barnils recordaran la figura del santcugatenc i analitzaran l'estat del periodisme català. Durant el programa, es descobrirà un retrat de Barnils, obra de l'artista Adolf, que quedarà penjat a l'estudi de ràdio de Cugat.cat, que anys enrere va ser batejat amb el nom del periodista santcugatenc.

La tertúlia i la penjada del retrat tindrà lloc un dia abans del catorzè aniversari de la mort de l'escriptor i periodista, aquest dissabte. No és l'únic acte per recordar Barnils. El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'Amical Viquipèdia organitzen per aquest divendres la Viquimarató Ramon Barnils, una trobada per actualitzar l'entrada del desaparegut escriptor a l'enciclopèdia. La marató tindrà lloc a Catalunya Ràdio, que també col·labora en la iniciativa, on es reuniran viquipedistes, socis del grup, familiars i amics del comunicador

La trajectòria de Ramon Barnils
Barnils va col·laborar en les revistes 'Sant Cugat', 'El Temps' i 'Solidaridad Obrera', entre d'altres. També va treballar a diaris com 'El Correo Catalán', 'Tele-Exprés', 'Diario de Barcelona', 'La Vanguardia' i a les agències d'informació Europa Press i Efe.

Va publicar llibres com a autor i traductor, entre els quals destaca 'La torna de la torna', una investigació sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich coescrit amb alumnes de Periodisme de la UAB. El seu últim llibre va ser 'Història crítica del Barça' i, pòstumament, es va publicar un llibre recopilatori dels seus articles, compilat per Carles Serrat.

La ràdio és el mitjà on més conegut es va fer entre el gran públic. A Catalunya Ràdio va participar, als anys 80, en programes com 'El mínim esforç' i 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico', que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell. També va col·laborar a 'L'Internauta' i a la tertúlia 'Postres de músic'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.