L'app Guaita Kina Tribu busca finançament per arribar a Android i PC

L'app Guaita Kina Tribu converteix Guifré el Pilós en un goril·la que busca el seu escut

Societat

Publicat el 16/mar/15 per Pablo Vázquez

L'app educativa Guaita Kina Tribu, creada pels estudis GKT de Sant Cugat, posa en marxa una campanya de micromecenatge a la web TotSuma a partir d'aquest dilluns per aconseguir finançament per fer la portabilitat a Android, PC, Java i Unity. Aquesta aplicació infantil sobre la història de Catalunya, de moment disponible únicament a l'App Store d'Apple, està inspirada en l'obra de teatre 'Trifulkes de la Katalana Tribu', del santcugatenc Víctor Alexandre. Si aconsegueixen els diners necessaris per tirar endavant la portabilitat, l'aplicació passarà a ser gratuïta a totes les plataformes.

En quatre mesos, han aconseguit prop de 300 descàrregues per a iPad i iPhone, una xifra inferior a la que esperaven els seus creadors. Per augmentar el nombre d'usuaris, els estudis GKT volen que estigui disponible a totes les plataformes i que l'aplicació passi a ser gratuïta.

La directora creativa i dissenyadora del joc, Núria Díaz, creu que les xifres de descàrregues podrien haver estat superiors, però espera que l'entrada a Android i PC els doni un nou impuls.

Núria Díaz

L'aplicació agrada molt, però estava molt limitada en estar només disponible per a Apple. Per això hem decidit posa-la a totes les plataformes amb descàrrega gratuïta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per aconseguir el finançament necessari, aquest dilluns posen en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma, on intentaran aconseguir 7.135 euros. A dia d'avui, Guaita Kina Tribu està disponible a la botiga d'aplicacions d'Apple des del 9 de novembre, a un preu d'1,99 euros.