El santcugatenc Álex Clavijo, semifinalista del concurs Cuiner de l'Any

Álex Clavijo és el cap de cuina del restaurant Vadebacus

Societat

Publicat el 21/mar/15 per Dani Velázquez

El cap de cuina del restaurant local Vadebacus, el santcugatenc Álex Clavijo, participa en la segona semifinal de la 6a edició del concurs Cuiner de l'Any (CCA) que se celebra aquest dimecres a l'Escola d'Hostaleria i Turisme (CETT) de Barcelona. Clavijo ha estat un dels quatre cuiners catalans escollits per representar el país a aquesta semifinal del concurs d'àmbit estatal.

El CCA és una cita gastronòmica dirigida a xefs professionals que es desenvolupa a través de quatre semifinals que se celebren per tot l'Estat espanyol. Els cuiners que concursen són avaluats per quatre paràmetres: presentació i innovació, gust i aroma, composició i preparació correcta.

Clavijo ha explicat a Cugat.cat que, a més de ser un honor representar a Catalunya, és un reconeixement en l'àmbit personal ser considerat un dels quatre millors cuiners del país.

Álex Clavijo

Representar Catalunya, a més de ser un honor, en l'àmbit personal és una satisfacció, perquè ser un dels tres o quatre millors cuiners de Catalunya ja és un reconeixement.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els menús del concurs estan formats per un entrant, un plat principal i unes postres, i no poden superar el preu de 16 euros en productes. Clavijo ha afirmat que si se supera per un sòl cèntim, la candidatura queda descartada automàticament. Dels vuit cuiners que s'han classificat per a aquesta segona semifinal del concurs, només dos passaran a la final, que se celebrarà a la Fira Alimentària 2016, on es reuniran els vuit classificats de les quatre semifinals.