Veïns, entitats i l'Ajuntament treballaran per assolir un Pacte per la Nit de consens


Temes relacionats

Sant Cugat limitarà per zones el nombre de concerts a l'aire lliure (12/mar/15)

Veïns, entitats, restauradors i consistori debaten el rumb del Pacte per la Nit (13/nov/14)

Restauradors i consistori acosten postures en l'aplicació del 'decret de terrasses' (29/oct/14)

Conesa defensa descentralitzar activitats per respectar el descans dels veïns (26/set/14)


  • Comparteix:

Moment de la reunió, aquest dimecres

Moment de la reunió, aquest dimecres

Entitats, veïns i l'Ajuntament es reuniran de forma setmanal en dos equips de treball per assolir un Pacte per la Nit de consens que doni resposta a les necessitats de les parts implicades. Aquesta ha estat la conclusió de la trobada que aquest dimecres ha reunit una seixantena de persones a la Casa de Cultura, on el consistori ha presentat una proposta 'desenvolupada' d'horaris i espais que no ha estat ben rebuda per veïns i col·lectius. La trobada ha enfrontat la demanda dels veïns de poder descansar i la reivindicació de les entitats de poder fer activitats en condicions òptimes.

Reunió per acostar posicions
La trobada ha estat marcada per l'actitud crispada d'alguns veïns que, a títol individual, han carregat contra les entitats per no respectar el descans veïnal i portar la cultura 'fins altes hores de la matinada'. Els veïns afectats, la majoria del centre, consideren que el Pacte per la Nit ha de reconsiderar la possibilitat de portar les activitats a l'aire lliure allà on no hi hagi habitatges.

Veins

Qui vulgui veure els Diables que pagui entrada! / Per què ens hem d'empassar els soroll de les terrasses, els fums de les terrasses? / Això és una imposició!


Les entitats han defensat el dret a l'activitat i han remarcat que la tipologia de propostes, amb concerts i barres de bar algunes, els permet autofinançar-se. Els col·lectius també han demanat més suport de l'Ajuntament i s'han mostrat desorientats en un full de ruta que reclama un treball colze a colze entre les parts, tal com expressava el col·lectiu #TotSomVeïns, amb Marco Simarro; el Gremi de Restauradors, amb Xavier Vendrell, i la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), amb Manel Sánchez.

Entitats

El que em preocupa és: en les noves reunions sota quin règim d'horaris estem? / La ciutat és de tots i tothom té drets, els ciutadans, els joves i els que tenim negocis. / No podem començar de nou perquè jo no n'estic disposat.


És per això que la reunió ha decidit crear dues comissions de treball per fer aportacions al Pacte per la Nit i que treballaran els àmbits de terrasses i activitats per assolir un document de consens en el termini d'un mes. Les entitats han subratllat que les comissions de treball han de tenir una representació equitativa, entenent que no és el mateix un col·lectiu que ciutadans que es representen a si mateixos. En aquest punt, la FAVSC ha demanat als veïns que vehiculin el seu posicionament a través d'alguna entitat veïnal que els representi. Les propostes de les comissions de treball no seran vinculants.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, veu l'acord assolible, malgrat les diferents postures, però creu necessari treballar el Pacte per la Nit per ser un document 'en constant creixement'.

Raül Grangé

Hem d'arribar al màxim d'unanimitat perquè tenim un problema de representació. Hi ha el valor real d'arribar a consensos.


La proposta de l'Ajuntament per a activitats a la via pública
El consistori ha explicat els horaris dels concerts i activitats a l'aire lliure de les zones, una iniciativa que va avançar al darrer consell de barri de centre-oest. La proposta de l'Ajuntament no especifica el nombre de concerts per zones.

Entre muralles: Jardins del Paga-li Joan i l'entorn del Monestir. Tancarà a mitjanit amb un marge de mitja hora.
Àmbit 1: places adjacents al Monestir. Tancarà a mitjanit amb limitador acústic.
Àmbit 2: delimitat per una línia que passa pel passeig de Francesc Macià, les avingudes de Lluís Companys i Anselm Clavé, rambla de Ribatallada i fins arribar al Teatre-Auditori i a l'Ajuntament. Tancarà a la una de la matinada amb limitador acústic.
Àmbit 3: parc de Can Vernet, parc de la Pollancreda, parc de Can Mates, parc de l'Arborètum i parc de Ramon Barnils. Fins a les tres de la matinada amb limitador acústic, de manera rotatòria.
Àmbit 4: Can Solà. Fins a les sis de la matinada amb limitador acústic.

La proposta de l'Ajuntament per a terrasses
Estableix la temporada d'hivern (15 d'octubre-15 abril), temporada d'entretemps (16 abril-final Festa Major), temporada d'estiu (final Festa Major-inici curs escolar) i temporada d'entretemps (inici curs escolar-14 octubre).

-Tancament hivern: laborables (23:15) i festius (00:30)
-Tancament entretemps: laborables (23:00) i festius (01:00)
-Tancament estiu: laborables (00:30) i festius (01:30)

Participants a la reunió
Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional
Castellers
Diables
Grup Mediterrània
Dissidència Sònica
Cau Sant Cugat
Esbart
Aplec Jove
Comissió de Gitanes
Comissió de Carnaval
Bastoners
Gremi de Restauradors
Sant Cugat Comerç (StC)
Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC)
#TotsSomsVeïns
Plataforma de Veïns contra el soroll
Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)
CUP
ERC
JERC
Arran
Casal Popular La Guitza



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.