Oxfam Intermón denuncia les desigualtats entre rics i pobres a l'informe 'Iguals'


  • Comparteix:

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació

El capital dels 20 catalans més rics triplica el pressupost en salut de la Generalitat. Aquesta és una de les dades que s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura en l'informe 'Iguals: Acabem amb la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles' d'Oxfam Intermón. L'acte s'ha acompanyat d'una mostra d'imatges del fotoperiodista santcugatenc Albert González amb l'objectiu de reprovar les desigualtats i impulsar el desenvolupament i la cooperació.

En la xerrada també s'han presentat possibles solucions a aquestes diferències: si s'apliqués un impost de l'1,5% sobre la riquesa de les persones amb una fortuna superior als mil milions de dòlars, es podria donar assistència sanitària als 49 països més pobres del món.

El responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana d'Oxfam Intermón a Sant Cugat, Ton Marimon, ha destacat al magazín 'Sant Cugat a fons' que durant la crisi financera el nombre de milionaris va arribar a 1.645 persones.

Ton Marimon

Intermon Oxfam vol denunciar amb aquest informe que en realitat els rics s'estan beneficiant de la crisi


Les dades presentades s'han acompanyat d'una mostra d'imatges del fotoperiodista santcugatenc Albert González, amb experiència professional en països com Etiòpia, el Perú, el Sudan i Egipte, per mostrar la realitat de les persones que viuen en situació d'extrema pobresa.

Albert González

La meva intervenció és donar a conèixer que senten que fan i que volen directament les persones que viuen aquestes situacions i com els fotògrafs mostrem aquesta realitat


'Iguals: Acabem amb la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles' denuncia que les diferències entre rics i pobres segueix en augment i estan fora de control.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.