Endesa introdueix 'drones' al Vallès per revisar l'estat de la xarxa elèctrica


  • Comparteix:

Endesa comença a utilitzar 'drones' amb càmeres d’alta resolució al Vallès Occidental i Oriental per gravar i revisar l'estat de la xarxa elèctrica. Aquests aparells aeris no tripulats permeten inspeccionar les línies sobretot en punts de difícil accés i així es complementen amb les termografies que es fan amb helicòpters.

Els vehicles teledirigits pesen entre dos i quatre quilos i, un cop desplegats, fan 75 centímetres de llargada. Estan equipats amb càmeres d’alta resolució estabilitzades giroscòpicament que permeten captar imatges de les línies, especialment en zones amb accessos complicats sense haver d’interrompre el servei als clients.

La companyia també ha començat a utilitzar aquestes aeronaus no tripulades per verificar l’amplada dels corredors i corriols de seguretat que es troben a sota i als costats de la línia i que actuen com a tallafocs. A més, també estan pensats per fer reconeixements aeris del terreny en cas de situacions d’emergència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.