Nou impuls de la Fundació Iván Mañero al projecte 'De Dona a Dona'

Societat

Publicat el 21/mar/15 per Dani Velázquez

La Fundació Iván Mañero ha donat a conèixer aquest dissabte el projecte 'De Dona a Dona', que té l'objectiu de recaptar diners per ajudar les dones de Guinea Bissau i, a la vegada, aconseguir que siguin apadrinades per dones d'aquí. La jornada, que s'ha celebrat a la clínica del cirurgià ubicada a la ciutat, ha recaptat fons per al projecte a través de la venda de peces de roba i complements d'una desena de marques col·laboradores, la facturació del restaurant de la clínica durant el dia i sessions de massatges.

'De Dona a Dona' va néixer amb l'objectiu de crear una plataforma d'apadrinament per assegurar, a través de mensualitats de 80 euros, uns recursos mínims a dones de Guinea Bissau. El projecte dóna cobertura a més de 150 dones africanes. L'objectiu és que amb aquesta ajuda les dones africanes puguin garantir un nivell de vida suficient per als seus fills i tinguin accés a l'educació. El doctor Iván Mañero ha explicat a Cugat.cat que la iniciativa busca que dones d'aquí coneguin la situació de les dones africanes i que s'ajudin entre elles.

Iván Mañero

En aquest cas hem volgut donar protagonisme a la dona. Volem que les dones d'aquí vegin la realitat de les dones d'allà i que s'ajudin entre elles, perquè confio molt en la dona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una beneficiària de la solidaritat de la Fundació Iván Mañero és l'Aminata Mballo, una dona de Guinea Bissau a la qual li van practicar l'ablació de clítoris i la fundació del doctor Mañero li va practicar una reconstrucció de forma gratuïta. Mballo ha estat present a la jornada d'aquest dissabte i ha encapçalat la desfilada que s'ha dut a terme a la clínica. Mballo ha aplaudit la iniciativa 'De Dona a Dona' i ha afirmat que esdeveniments i iniciatives com aquesta suposen una gran ajuda per a la gent d'Àfrica.

Aminata Mballo

Es pot ajudar molt fent aquest tipus d'esdeveniments. La veritat és que suposa molta ajuda per a la gent d'allà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha aplegat un centenar d'assistents que ha aportat diners i ha conegut les diferents activitats que es duen a terme a Guinea Bissau, com per exemple un orfenat i una escola on ajuden les dones.

'De Dona a Dona' és un projecte de la delegació del Maresme de la Fundació Ivan Mañero per al curs 2014-2015.