El copilot va estavellar voluntàriament l'avió dels Alps, segons la fiscalia


Temes relacionats

Pugen a set les víctimes de Sant Cugat a la catàstrofe aèria dels Alps (26/mar/15)


  • Comparteix:

Captura d'imatge del vídeo que mostra la zona on es va estavellar l'avió. / Foto: ACN

Captura d'imatge del vídeo que mostra la zona on es va estavellar l'avió. / Foto: ACN

El copilot va estavellar voluntàriament l'avió de Germanswings després de fer-se amb els comandaments de l'avió quan el comandant de l'aeronau va abandonar momentàniament la cabina. Ho ha explicat aquest dijous la fiscalia de Marsella després d'analitzar la caixa negra amb les gravacions d'àudio.

Les primeres investigacions fan pensar que el copilot va impedir que el comandant tornés a entrar i va iniciar una maniobra voluntària per estavellar l'aparell. El copilot no figurava a cap llista de terroristes, tenia 27 anys, treballava a Lufthansa des del setembre del 2013 i tenia poc més de 600 hores de vol. A l'accident, hi van perdre la vida set persones de Sant Cugat.

30 segons de la caixa negra
La interpretació de la fiscalia es basa en el contingut dels últims 30 minuts de la caixa negra, on hi ha les gravacions de veu. El fiscal en cap de Marsella, Brice Robin, ha explicat que la interpretació 'més plausible' és que el copilot es negués a obrir la porta de la cabina al comandant i que accionés el botó per fer perdre alçada a l'aparell'. Són declaracions doblades pel 3/24.

Brice Robin

El copilot, per una abstenció voluntària, s'ha negat a obrir la porta de la cabina al comandant, que havia sortit, i ha accionat el botó de descens d'altura.


Robin ha assegurat que s'ha descartat que el copilot es maregés ja que respirava amb normalitat. Segons el fiscal, a la gravació no es nota la respiració d'algú que hagi tingut un infart, tot i que hi havia un 'silenci absolut'. El fiscal ha insistit que res no permet dir que es tracti d'un atemptat terrorista, però caldrà, ha subratllat, analitzar l'entorn del copilot.

La fiscalia ha subratllat que les víctimes es van adonar del final fatídic en l'últim moment ja que només se senten crits instants abans de l'impacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.