Tallers i conferències donen forma al 'Cicle de la Llum' aquest abril

Un fragment del cartell de la iniciativa / Foto: AASCV

Societat

Publicat el 30/mar/15 per Carla Serra

El 'Cicle de la Llum', organitzat per l'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix (AASCV), proposa aquest abril tres conferències i tres tallers infantils dins la celebració de l'Any Internacional de la Llum. Les activitats abordaran temes com la radiació còsmica de fons, el color de les estrelles i els àtoms.

Aquest abril, les conferències i els tallers centraran la programació. El 9 d'abril es durà a terme la xerrada 'Radiació còsmica de fons', a càrrec del doctor Pablo Fosalba. L'activitat és a les vuit del vespre a la sala de conferències del Museu de Sant Cugat.

Per apropar la ciència als nens i a les nenes, l'associació ha organitzat els tallers infantils 'Fem colors', 'Mirallet-Mirallet' i 'La llum i la temperatura', perquè experimentin amb la llum. Els tallers, a càrrec de Joan Carles Plaza, es duran a terme l'11 d'abril a les onze del matí, al Xalet Negre.

La setmana següent, el grup oferirà la ponència 'El color de les estrelles' a les vuit del vespre, a càrrec de la doctora Carme Nebot. A finals de mes, el 30 d'abril, també a les vuit del vespre, la ciutadania podrà assistir a la conferència 'Mirant els àtoms amb la llum làser', a càrrec del docor Gaspar Orriols. Totes dues xerrades es faran a la sala de conferències del Museu Sant Cugat.

Amb aquest cicle, l'entitat vol oferir activitats amb rigor, però a la vegada amb una vessant amena i divulgativa, per apropar la ciència a tota la ciutadania.

L'AASCV dedica la seva programació del 2015 a celebrar el Dia Internacional de la Llum i el centenari de la Teoria General de la Relativitat d'Albert Einstein. Aquest programa reuneix fins a una setantena de propostes i va arrencar amb una conferència sobre la llum per a la nanomedicina. La ciutat també ha acollit, entre d'altres iniciatives, una jornada temàtica amb activitats per a tots els públics.