L'Ajuntament i Sostre Cívic s'alien per optimitzar l'habitatge en desús


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa, aquest dilluns

Moment de la roda de premsa, aquest dilluns

L'Ajuntament i Sostre Cívic col·laboraran per promoure el lloguer social i la masoveria urbana en habitatges en desús a través d'un conveni de col·laboració. La cooperativa se servirà d'un programa informàtic que facilitarà la detecció dels habitatges buits a partir de dades procedents d'avisos ciutadans, que es posarà en marxa durant els propers sis mesos. Per incentivar-ho, Promusa destinarà 13.000 euros a l'associació i, a més, derivarà a Sostre Cívic els 350 euros que percep de la Generalitat per cada habitatge buit que s'ocupi.

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol ampliar l'oferta d'accés a l'habitatge, donar valor al patrimoni local i esdevenir una solució a l'okupació, ha explicat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé. L'acord també té com a objectiu revitalitzar l'oferta de masoveria urbana a la ciutat, una experiència que anteriorment no havia quallat per falta d'oferta. Tot i així, Grangé ha explicat que la implantació d'aquestes mesures han de suposar un 'canvi cultural'.

Raul Grange

És un canvi cultural i, com a tal, té un procés que s'ha d'iniciar. Al principi aquests canvis tenen detractors, però si un és insistent, al final van arribant.


De fet, la iniciativa agafarà embranzida aquest dimarts, quan se signarà el primer acord de masoveria urbana. Per localitzar més espais susceptibles d'integrar-se en el pla, Sostre Cívic se servirà d'un 'software' informàtic per localitzar-los a través dels seus usuaris, que els podran identificar mitjançant la geolocalització amb la intenció que Promusa i l'Ajuntament contactin amb el seu propietari i engeguin un pla d'acció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.