La tragèdia dels Alps commociona Sant Cugat


  • Comparteix:

Set persones de Sant Cugat van perdre la vida en la tragèdia aèria de l'avió de Germanwings que va estavellar-se als Alps francesos la setmana passada. Entre els 150 passatgers i tripulants de l'aparell hi havia dos treballadors de l'empresa Delphi, un soci del club esportiu Junior, un veí de Rubí nascut a Sant Cugat i una alumna de l'escola Santa Isabel, que volava a Düsseldorf acompanyada per la seva mare i la seva àvia.

La notícia de l'accident, que segons la fiscalia que investiga el cas va ser provocat voluntàriament pel copilot de l'avió, va deixar en estat de consternació la ciutat, que va decretar tres dies de dol oficial i va programar diversos actes de record pels difunts. L'alcaldessa, Mercè Conesa, va voler transmetre el condol a les famílies dels difunts i va posar l'Ajuntament a la seva disposició.

Mercè Conesa

La ciutat està trasbalsada. Donem el condol a les famílies de les víctimes. Ha estat un accident tràgic. La ciutat s'ha bolcat amb les mostres de condol.


Al matí després de la tragèdia, centenars de treballadors de la planta de Delphi a Sant Cugat van realitzar cinc minuts de silenci per homenatjar el director de recursos humans i el delegat sindical que van morir en el sinistre. Tots dos viatjaven a Alemanya per assistir a una reunió de treball. El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, va expressar el dolor que pateix la plantilla per la pèrdua de dos companys.

José Antonio Morán

És un cop molt dur. Estem passant uns dies molt tristos. Ningú pot imaginar que agafar un vol per anar a una reunió de treball acabi amb unes conseqüències tan terribles.


L'acte d'homenatge va fer-se de manera coordinada a les quatre plantes de Delphi a l'Estat espanyol i a algunes de les principals seus europees de la multinacional.

Davant de l'ajuntament i l'EMD de Valldoreix, els representants polítics i socials van concentrar-se en silenci en una mostra unitària de condol per les víctimes mortals de la tragèdia aèria. Diverses entitats locals i els diferents partits polítics de la ciutat van sumar-se al dol amb mostres de suport a les famílies dels passatgers.

L'escola Santa Isabel va decidir mantenir en privat tots els actes d'homenatge per protegir la intimitat dels alumnes i la família de l'alumna que viatjava a l'avió. El centre i la seva AMPA van expressar la seva commoció pels fets i van agrair les mostres de suport de la comunitat educativa.

Pel que fa als clubs esportius, els diferents equips del Junior van recordar el soci de l'entitat desapareguts amb un minut de silenci abans dels partits de la jornada. Altres clubs com el Sant Cugat Esport i el Club Rugby Sant Cugat també van fer minuts de silenci en records de les víctimes.

El Diumenge de Rams, els milers de santcugatencs que van aplegar-se a la plaça d'Octavià per beneir les palmes i els palmons i van recordar en la seva pregària els santcugatencs desapareguts a la tragèdia dels Alps. El mossèn de la parròquia Carles Cahuana va tenir paraules de record per a les famílies afectades.

Carles Cahuana

Ha estat una setmana tràgica, molt dura, especialment per a la nostra cituat.


L'últim acte de record oficial va ser aquest dilluns amb una missa a la parròquia de Sant Pere del Monestir, que va oferir una cerimònia de comiat per les set persones de Sant Cugat desaparegudes en el sinistre aeri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.