Centenars de persones segueixen el Via Crucis de Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment del recorregut del Via Crucis

Moment del recorregut del Via Crucis

El Via Crucis ha aplegat aquest divendres centenars de fidels que han seguit pels carrers del centre de Sant Cugat l'escenificació de les 14 estacions de la Passió fins a la crucifixió. Aquesta tradició de Divendres Sant, recuperada a la ciutat fa nou anys, manté l'essència dels anys 50, tot i que amb un recorregut més curt.

A Sant Cugat el Via Crucis està presidit per una figura del Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa d'uns 46 quilos i gairebé dos metres d'alçada. La talla, acompanyada de centenars de persones i el servei de Protecció Civil i la Creu Roja, ha sortit de l'església del Monestir al punt de les nou del matí. El recorregut, que obre una figura més petita, ha passat per la plaça d'Octavià, el carrer Major, la plaça de Sant Pere, el carrer de Sabadell, la plaça de Pep Ventura i el carrer de Plana de l'Hospital per tornar a entrar al Monestir.

Enguany, han estat 14 els portants de la creu. El president del Cos de Portants, Pere Pahissa, ha explicat a Cugat.cat que és difícil trobar portants, no per falta de voluntat sinó perquè no tothom aconsegueix equilibrar els gairebé dos metres d'alçada de la figura.

Pere Pahissa

Aconseguir portants no és difícil, allò difícil és tenir voluntat i que aconsegueixi l'equilibri.


De cara a l'any vinent, quan farà 10 anys de la recuperació d'aquesta tradició a Sant Cugat, els responsables del Via Crucis volen que sigui especial, tot i que, de moment, descarten poder recuperar el recorregut dels anys 50.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.