Sant Cugat recorda les set víctimes de la ciutat a l'accident aeri de Germanwings


  • Comparteix:

Set persones de Sant Cugat van perdre la vida en la tragèdia aèria de l'avió de Germanwings que va estavellar-se als Alps francesos avui fa un any. Entre els 150 passatgers i tripulants de l'aparell, hi havia dos treballadors de l'empresa Delphi, un soci del club esportiu Junior, un veí de Rubí nascut a Sant Cugat i una alumna de l'escola Santa Isabel, la seva mare i la seva àvia. Aquest dimecres, ha tingut lloc un acte de record a les víctimes a l'aeroport del Prat amb presència d'autoritats.

A l'homenatge, s'ha descobert una placa commemorativa en record de les 150 persones que van morir en l'accident. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que va ser un sinistre evitable.

Carles Puigdemont

Era una catàstrofe evitable que pot salvar vides si operem canvis legislatius on toca fer-los perquè les circumstàncies no es tornin a repetir mai més i no haguem de lamentar que no hem fet prou per evitar-ho.


També ha estat present a l'acte el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que ha destacat la solidaritat entre administracions i països quan es va estavellar l'avió de Germanwings.

Mariano Rajoy

Sabem què va passar i aquest coneixement ens ha d'ajudar a articular les mesures que evitin que es torni a produir un succés com aquest. No trobo millor manera d'honorar les víctimes que el compromís de tots per evitar que es repeteixi.


La tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, s'ha afegit, en nom de l'Ajuntament, a les paraules de record als desapareguts.

Cristina Paraira

Van morir moltes persones i molts santcugatencs. Transmetem unes paraules d'acompanyament i de suport a les famílies.


Els treballadors de Delphi dedicaran avui un minut de silenci a les víctimes en cada torn de treball: a les dotze del migdia, a dos quarts de quatre de la tarda i a les deu de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.