La Generalitat reconeix els donants de documents a l'ANC dels últims 10 anys


  • Comparteix:

La Generalitat ha reconegut aquest dimecres els donants i els dipositaris que en els darrers 10 anys han aportat documentació a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. Coincidint amb el 35è aniversari de l'equipament, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha posat en valor el servei que l'arxiu fa 'pel futur del país' i com aquest ha sabut 'crear complicitats amb l'entorn de Sant Cugat'. El conseller també ha fet pública la decisió del director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, de deixar el càrrec per Sant Jordi. Entre els donants figuren els dos expresidents del govern Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

Les persones i institucions que han cedit documents a l'ANC en l'última dècada han rebut de mans del conseller un diploma en agraïment per 'la generositat i confiança', en paraules de Mascarell. En aquesta dècada han estat 444 els titulars que han dipositat documentació a l'equipament santcugatenc. En total, s'han registrat 1.219 ingressos documentals, el que fa una mitjana de dos per setmana.

'Un país que té voluntat de memòria és un país que mira endavant'. Amb aquestes paraules, Mascarell ha remarcat el paper que juga la institució ubicada a Sant Cugat. A més, ha posat en valor els vincles que l'equipament ha establert amb la ciutadania més enllà de la tasca científica.

Ferran Mascarell

Aquesta és una casa a disposició de tots. Hi vénen investigadors però també s'ha creat un cercle de complicitats amb tot l'entorn de Sant Cugat.


Enguany, l'ANC celebra el seu 35è aniversari i viurà el relleu del seu director dels darrers 23 anys, Josep Maria Sans Travé. L'actual responsable de l'arxiu ha agraït la confiança dels dipositaris que han lliurat de manera desinteressada els seus documents a l'equipament. Per Sans Travé, això ha permès conservar un reflex del país.

Josep Maria Sans T

És un conjunt molt especial de documents que formen pàgina inèdita de la història. vostès són una representació de la societat catalana que ens ha fet confiança.


Sans Travé va contribuir a la creació de l'ANC i n'és el director des de 1992. El 1994 va ser pregoner de la Festa Major de Sant Cugat.

Entre les persones que han rebut l'agraïment de l'arxiu hi figuren els dos expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, que han donat els seus fons documentals. A banda d'altres particulars, aquest dimecres s'ha agraït les donacions d'empreses, institucions i entitats. Entre elles la Fundació Victòria dels Àngels, ubicada a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.