L'Ajuntament inicia converses amb la Generalitat perquè construeixi habitatge públic en sòl municipal


  • Comparteix:

Lluís Hosta i Jordi Gasull en un moment del col.loqui

Lluís Hosta i Jordi Gasull en un moment del col.loqui

La previsió d'habitatge públic a Sant Cugat augmentarà gràcies a un conveni que l'equip de govern té previst signar amb la Generalitat perquè la futura Agència Catalana de l'Habitatge construeixi pisos de promoció pública en sòl municipal cedit per l'Ajuntament. A més, s'estudia la possibilitat que sigui el govern català qui també assumeixi la gestió del lloguer d'aquests pisos de promoció pública.

En els seus 14 anys de vida, Promusa ha fet 711 habitatges i, en l'horitzó del 2007 té previst tenir-ne enllestits 1.200 més. Aquesta xifra, però, es podria veure augmentada gràcies al conveni que l'Ajuntament vol establir amb la Generalitat perquè el departament de de Medi Ambient i Habitatge construeixi habitatge protegit en sòl cedit per l'Ajuntament.

En aquest sentit, el nou gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha anunciat que se signarà un conveni amb la futura Agència Catalana d'Habitatge - que substituirà Adigsa el 2005 - perquè participi en la construcció d'habitatge públic a Sant Cugat, sobretot de lloguer:

Lluís Hosta

Amb la participació de la Generalitat podrem augmentar l'oferta, i aconseguir augmentar la llista per optar a un pis públic


Segons Hosta és necessari incrementar ja l'oferta d'habitatge públic donada la constant demanda ciutadana que està experimentant Sant Cugat, sobretot entre la gent més jove, però també entre la gent gran. De fet la conselleria s'ha reunit amb 56 consistoris i donarà a conèixer el resultat d'aquestes converses el mes de maig.

Hosta ha comentat que Promusa aprofitarà l'avinentesa per estudiar amb el govern català la possibilitat que l'Agència Catalana d'Habitatge també n'assumeixi la gestió:

Lluís Hosta

Fins ara no hem gestionat habitatge de lloguer perquè no en teníem. Potser ens interessa que els que construeixi la Generalitat, també els gestionin.


El gerent de Promusa ha fet aquestes declaracions en un col.loqui sobre l'habitatge que ha organitzat la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat. A la xerrada també ha participat el secretari de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, que està promovent una campanya a favor del dret a un habitatge digne.

Jordi Gasull ha apostat per la creació de les anomenades 'Taules locals d'habitage', uns organismes amb reconeixement institucional on veïns i ajuntaments puguin planejar conjuntament la creació d'habitatge públic en funció de l'estructura salarial de la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.