El Sant Cugat Experience torna amb vuit espais i 120 activitats


  • Comparteix:

La 2a edició del Sant Cugat Experience arribarà a la ciutat dijous de la setmana que ve i, durant quatre dies, descobrirà les vessants culturals, econòmica, artística, esportiva i comercial del municipi. La iniciativa es distribuirà en vuit espais on s'oferiran 120 activitats i actes. Aquesta iniciativa es fusiona amb el Sant Cugat Actiu, que a partir d'ara se celebrarà anualment a la primavera sota la mateixa marca.

La 2a edició del Sant Cugat Experience creix en activitats i es concentra en quatre dies. Les propostes quedaran repartides per espais. D'aquesta manera, la plaça de Pep Ventura, el carrer de Villà i el Centre d'Art Maristany acolliran les activitats artístiques. La plaça del Rei serà l'espai per a les propostes gastronòmiques, mentre que la plaça de Sant Pere aglutinarà la degustació de mercat. Les activitats de ciutat, emprenedoria i empresa s'ubicaran a la plaça d'Octavià, i el comerç i els serveis, al carrer de la Torre. L'automoció s'instal·larà a la Rambla del Celler i les propostes de família i serveis a la plaça de Barcelona. L'objectiu d'aquesta distribució és eixamplar la ciutat i fer arribar els participants a diferents racons de Sant Cugat per allunyar-los del tradicional eix comercial, que va del carrer Valldoreix al Santiago Rusiñol.

Tot plegat, ofereix un programa amb més d'un centenar d'activitats, que arrencaran coincidint amb Sant Jordi i les parades de llibres i roses a la plaça d'Octavià. Tot i així, la inauguració oficial serà divendres de la setmana que ve a la plaça d'Octavià.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la iniciativa busca moure la ciutat en tots els sentits per fer-la més activa i atractiva, no només per als santcugatencs sinó també per a veïns d'altres poblacions.

Mercè Conesa

És una manera de moure la nostra ciutat, de fer-la més activa i fer funcionar els sectors econòmics, culturals i artístics, i en definitiva l'activitat de Sant Cugat.


Aquest gran aparador de l'oferta santcugatenca també inclou propostes consolidades com els Diàlegs Santcugatribuna, el Vintage Market de Mercantic, la Botiga al Carrer i les degustacions gastronòmiques. A més, algunes de les activitats del programa Sant Cugat Balla s'integren enguany en el Sant Cugat Experience, així com els concerts de Sant Jordi i l'espectacle del Ballet Nacional d'Argentina al Teatre-Auditori.

La presidenta de l'associació Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez, ha afegit que l'objectiu és mostrar tota l'oferta que té la ciutat que és 'molt bona i innovadora'.

Mayte Pérez

Volem mostrar tota l'oferta que té la ciutat que és molt bona i innovadora.


El programa es complementa amb visites guiades, concerts, mostres, exposicions, tallers i activitats esportives, entre d'altres. Aquesta 2a edició suposa un increment important en activitats respecte a l'any passat, durant la qual el Sant Cugat Experience va aplegar una àmplia participació especialment a les activitats gastronòmiques i comercials.

El certamen està organitzat també per la Fundació Sant Cugat Actiu, que aporta un pressupost de 40.000 euros i que està formada per un agrupació d'agents públics i privats, i té, a més, la implicació de diferents entitats i col·lectius de la ciutat, així com el patrocini de l'empresa Moritz, que suma 10.000 euros al projecte, així com un pla de mitjans.

Una novetat: el Datathon
Una altra de les novetats d'enguany és la realització del primer Datathon STC al Trade Center Sant Cugat, divendres i part de dissabte. Organitzat per l’Ajuntament, és una crida a tots els joves participants que vulguin desenvolupar un aplicatiu mòbil per oferir un servei a la ciutadania a partir de les dades que obre el consistori (open data). Un jurat, format per tècnics i professionals vinculats al món Big Data, valorarà quina és la millor proposta. Els tres primers guanyadors rebran un premi en metàl·lic i/o material.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.