L'Institut de la Infància reflexiona sobre l'educació emocional

Moment d'un dels tallers de la jornada organitzada per l'Institut de la Infància

Societat

Publicat el 18/abr/15 per Anna González

Una setantena de professors i professionals ha reflexionat aquest dissabte sobre educació emocional en una jornada organitzada per l'Institut de la Infància. L'entitat ha abordat amb tallers i experiències vivencials aquesta temàtica, que considera que és una assignatura encara pendent.

La jornada organitzada per l'Institut de la Infància ha reunit a la Casa de Cultura educadors vinguts d'una quarantena de poblacions. L'objectiu de l'activitat és oferir recursos a aquests professionals, però sobretot un espai on reflexionar.

En aquest sentit, la directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, ha assegurat que l'educació emocional és un aspecte que s'està començant a treballar, però que requereix de millores.

Verònica Bronstein

S'està començant a treballar, però no vol dir que sigui una millora. Si no es treballa bé, estem perjudicant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per a l'Institut de la Infància la base de l'educació emocional està en 'saber escoltar els nens'. Exemple d'això és l'expressió artística dels infants. L'autora i il·lustradora Anna Llenas ha explicat que és important no interpretar els dibuixos dels nens sense parlar amb ells.

Anna Llenas

El fons és que no podem interpretar l'obra i dibuixos dels nens. Necessitem que el nen s'expressi per evitar jutjar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Institut de la Infància ha tancat un acord amb l'Ajuntament per a la cessió d'un local que servirà de seu de l'entitat. L'entesa es presenta aquest dilluns.