Una vintena de famílies reclama més places a les escoles l'Olivera i Can Mates


  • Comparteix:

Els pares i mares demanen més places a les escoles de Turó de Can Mates i l'Olivera / Foto: Web escola Turó de Can Mates

Els pares i mares demanen més places a les escoles de Turó de Can Mates i l'Olivera / Foto: Web escola Turó de Can Mates

Una vintena de famílies presentarà una instància als serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat per reclamar que s'ampliï la ràtio o es creï una tercera línia de P3 a les escoles Turó de Can Mates i l'Olivera per al curs vinent. A l'espera de la confirmació oficial, els afectats calculen que 37 famílies dels barris de Volpelleres i Can Mates s'han quedat sense plaça a les escoles més pròximes del seu domicili. En el cas de l'escola Collserola, una de les que més demanda ha registrat enguany, una vintena d'alumnes que l'havien triat en primera opció s'han quedat sense plaça.

En concret, hi ha 25 famílies que han sol·licitat l'escola Turó de Can Mates com a primera opció i que no se'ls ha assignat aquest centre. En la mateixa situació es troben 12 famílies que no han obtingut plaça a l'escola l'Olivera. Per això, els afectats s'han unit i presentaran una instància als Serveis Territorials d'Ensenyament amb una vintena de signatures.

Una de les mares afectades de Can Mates, Iona Casadevall, ha explicat que algunes famílies han quedat fora de les tres escoles de proximitat del barri.

Iona Casadevall

Estem intentant que ens ubiquin a algun lloc pròxim. Volem una escola de proximitat, en tenim tres. Hem quedat fora de les tres opcions que teníem.


A banda d'aconseguir ampliar el número de places als centres educatius de Can Mates i Volpelleres, les famílies que s'han organitzat també volen donar a conèixer la problemàtica perquè aquesta situació no es torni a repetir. De fet, Sant Cugat va canviar, al 2012, les zones d'inscripció escolar, passant de set a dues. Aquesta modificació dilueix el criteri territorial a l'hora d'assignar les places escolars i, segons un dels pares afectats de Volpelleres, Marcos Martínez, crea un sistema d'adjudicació 'injust'.

Marcos Martínez

El sistema d'adjudicació és injust, però la manera en què estan distribuïdes les zones i la projecció de natalitat farà que això es repeteixi.


Les famílies afectades han explicat que una de les opcions és portar els seus fills a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, que tenen places lliures, però que aquest centre queda molt allunyat dels seus domicilis. També tenen l'alternativa d'inscriure'ls a una escola concertada més pròxima, però alguns d'ells rebutgen aquesta opció perquè volen que els seus fills estudiïn en una escola 'pública i laica'.

Les famílies han creat un mail d'afectats: maresipareszonaa@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.