La Unió demanda l'expresident Marín per demanar un préstec en nom de l'entitat


  • Comparteix:

La demanda interposada a Marin és per la via civil

La demanda interposada a Marin és per la via civil

La Unió Santcugatenca ha interposat una demanda a l'expresident Pere Marin per demanar un préstec amb presumptes diverses irregularitats en nom de l'entitat i que ha suposat per a La Unió dues demandes. Això ha revelat el regidor de Cultura, Xavier Escura, en el ple d'aquest dilluns, on prèviament Marín havia advertit l'Ajuntament de portar per via judicial el retard en el pagament dels diners que va avançar a La Unió per solucionar els seus problemes econòmics.

ESCOLTA-HO

L'expresident de La Unió, Pere Marín, ha tornat a intervenir en l'audiència pública del ple per reclamar al consistori la meitat pendent dels diners que va avançar a l'entitat per evitar una subhasta pública. De fet, el conveni signat per l'Ajuntament i La Unió per salvar econòmicament l'entitat preveu la restitució d'aquests diners a Pere Marín.

No obstant això, Marín ha intervingut al ple per fer un advertiment al consistori: o l'Ajuntament fa efectiu el pagament a finals d'aquest mes o l'expresident portarà el tema als jutjats.

L'alcaldessa, en el torn de l'audiència pública, ha respost Marín recordant que el consistori té reservada aquesta partida, que serà retornada en els terminis que acordi el consistori i una vegada s'hagin resolt 'els dubtes judicials' que presenta el cas.

Uns 'dubtes' que s'han detallat al torn de precs i preguntes, arran d'una petició de documentació del PP, quan el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha anunciat que La Unió ha demandat Pere Marín per 'extralimitar-se en les funcions legals per contraure un préstec en nom de l'entitat'. Escura ha remarcat que, per les informacions de què disposa, hi havia elements perquè l'entitat optés per la via penal, però que finalment ho ha fet per la civil.

Xavier Escura

El primer interessat a aclarir tot això és el Sr. Marin. Ell deia de fer una demanda... És del que es tracta.


Segons Escura, les demandes interposades a La Unió a causa d'aquest préstec suposen una reclamació per a l'entitat de 94.230 euros, mentre que el deute que té contret l'entitat amb Marin és de 64.000 euros. En interposar una demanda a Marín, 'el crèdit esdevé litigiós' -diu Escura- per la qual cosa el retorn dels diners a Marin queda congelat, tal com exposava Conesa.

El regidor Escura ha expressat a títol personal que Marin 'ha estat víctima d'un engany'. Els serveis jurídics de l'Ajuntament i La Unió estan estudiant el cas que, segons Escura, presenta elements 'indicatoris d'estafa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.