La Coordinadora d'AMPA retreu a Educació una mala previsió de places


  • Comparteix:

La coordinadora creu que la Generalitat no ha fet els deures en la previsió de places

La coordinadora creu que la Generalitat no ha fet els deures en la previsió de places

La Coordinadora d'AMPA es queixa que cada any la Generalitat obri un 'curs bolet' a Sant Cugat perquè demostra 'que fa malament la previsió de places' del curs i perjudica les escoles amb reestructuracions. Un retret que arriba després que Educació hagi afegit un grup de P3 al Pins del Vallès per cobrir la demanda de places per al nou curs. És una decisió que les famílies que s'han quedat sense lloc al Turó de Can Mates, l'Olivera i el Collserola han acollit de forma desigual.

La presidenta en funcions de la Coordinadora d'AMPA, Marina Rius, assegura que el govern no ha fet bé els deures en la previsió de les places necessàries per al curs 2015-16 i, per això, posa remei amb 'un curs bolet'. Una recepta que ja va aplicar, diu, l'any passat (al curs de P3 de l'Olivera) i en anys anteriors, provocant problemes als centres amb les pertinents reestructuracions.

Marina Rius

El que està fent malament la Generalitat és la previsió que fa a Sant Cugat perquè cada any posa un 'curs bolet'.


Per donar resposta a la falta de places per a centres concrets, la coordinadora havia pensat que la zonificació es concebés de manera que, per garantir la proximitat, cada família pogués optar sempre als tres centres més propers al domicili. Una proposta quel'Ajuntament, en els últims contactes mantinguts, no veu factible en no ajustar-se a la normativa de la Generalitat, afirma Rius.

Sobre la instauració d'un 'curs bolet' al Pins del Vallès, Rius assegura que aquest tipus de mesures mai no agradaran a les famílies per igual. Bona mostra d'això són les reaccions de les famílies que s'han quedat sense plaça de P3 als barris de Volpelleres, Can Mates i Coll Favà.

Una de les mares que s'han mobilitzat per obtenir plaça a l'escola Collserola, Clara Martínez, ha anunciat que presentaran una instància a Serveis Territorials d'Educació per insertar un 'curs bolet' en aquest centre per mostrar la seva indignació pel fet que es primi la 'proximitat' per davant del pla educatiu del centre a l'hora de posar un curs extra al Pins. Una mesura que es veu com un mal menor pels pares afectats per la manca de places a l'Olivera ja que la consideren una segona opció, segons Marcos Martínez. Per les famílies que no han obtingut plaça al Turó de Can Mates, el Pins no entren en els seus plans en quedar lluny i continuen reivindicant l'escola de proximitat, tal com diu una de les afectades, Iona Casadevall.

Bateria pares

La ràbia és que decideixin posar un 'bolet' a Pins dels Vallès i que al·leguin proximitat. / Que puguin anar al Pins i ampliar la ràtio a l'Olivera seria fantàstic. / És pròxim a la nostra casa, als nostres amics, ho tenim tot muntat aquí.


22 famílies s'han quedat sense plaça a l'escola Collserola i una vintena més tampoc no l'han obtinguda per anar al Turó de Can Mates i l'Olivera. Les famílies de Coll Favà posen a disposició dels interessats un correu, lafau@hotmail.com, i les afectades a Can Mates i Volpelleres han creat el correu maresipareszonaa@gmail.com.

En el cas de la Coordinadora d'AMPA, també ofereix un contacte per atendre les famílies, coordinadorastq@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.