La Sagrada Família acull avui el funeral per les víctimes de la tragèdia dels Alps


  • Comparteix:

Zona de l'accident / Foto: ACN

Zona de l'accident / Foto: ACN

La Sagrada Família acull aquest dilluns la cerimònia religiosa en homenatge a les víctimes del vol de Germanwings organitzada pels governs català i espanyol. L'Arquebisbat de Barcelona ha indicat que la cerimònia serà una celebració eucarística, de caràcter catòlic, i també tindrà la participació de representants 'molt destacats' de les comunitats protestant, jueva i musulmana. En un comunicat, l'Arquebisbat ha subratllat 'el desig' del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que hi participin aquests membres de les diferents comunitats religioses, que al final de l'acte donaran el condol a tots els familiars dels difunts assistents a l'acte, juntament amb Sistach. L'accident es va cobrar la vida de 150 persones, set d'elles santcugatenques.

Segons fonts de l'Arquebisbat de Barcelona, la cerimònia inclourà una missa breu a càrrec del cardenal Sistach i, posteriorment, prendran la paraula tres representants de les comunitats protestant, jueva i musulmana. Les mateixes fonts han indicat que hi haurà un predomini del catolicisme, ja que la majoria de famílies catalanes afectades són catòliques i que a Colònia la setmana passada es va celebrar una cerimònia bàsicament luterana.

La cerimònia s'oficiarà en català, castellà, francès, alemany i anglès tant en les diferents pregàries com en les cançons. L'Evangeli serà proclamat en grec per un ministre ucraïnès 'per mostrar l'esperit universal del grec com a llengua franca i en record de totes les víctimes mortals de confessions cristianes diverses'.

L'Arquebisbat ha assenyalat que la col·laboració de diferents cors en diferents moments de la cerimònia garanteix una participació musical del 'més alt nivell que, malgrat la sobrietat de l'esdeveniment, vol posar una nota artística/musical d'alta qualitat en record de les víctimes'. També joves escolars se sumaran a l'emoció i el record per a les víctimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.