La prevenció, la millor arma contra la proliferació del mosquit tigre

Societat

Publicat el 18/mai/15 per Sergio Morales

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, assegura que la prevenció és el millor mètode per evitar la proliferació de mosquits tigre. En aquest sentit, les campanyes informatives i les intervencions específiques en punts de risc són claus per controlar aquesta plaga. Durant la campanya de control de l'any passat es va atendre una cinquantena d'incidències, xifra de la qual d'Ajuntament extreu una valoració 'positiva', que reflecteix una tendència a la baixa respecte al 2013.

L'aigua que s'estanca als canalons de les taulades de les cases o les concentracions més petites i, aparentment, insignificants, són focus de proliferació de mosquits que s'han de controlar. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, creu que els ciutadans són els primers actors de cara al control dels mosquits.

Joan Puigdomènech

El ciutadà ha de tenir la consciència clara que és el primer actor de cara al control de la població de mosquits. S'han d'evitar zones d'aigua estancada, per molt petites que siguin: és el lloc preferit per a la incubació de les larves.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sant Cugat és la primera ciutat on es va identificar aquesta espècie d'insecte, el 2004, però la població s'ha pogut controlar a través de mesures preventives i d'accions d'extermini.

Per evitar la proliferació de mosquits tigre al municipi, el consistori aporta una partida de 13.000 euros, mentre que la Diputació aporta una ajuda de 14.600 euros, que també tenen com a objectiu la lluita contra la leishmaniosi. La monitorització i tractament de punts de risc d'aquests insectes va a càrrec de l'empresa concessionària Filtro-Net, mentre que els exterminis els assumeix l'empresa d'eliminació i control de plagues Anticimex.