El TSJC dicta un 25% de classes en castellà per a l'escola El Pinar


  • Comparteix:

L'escola El Pinar / Foto: Facebook El Pinar

L'escola El Pinar / Foto: Facebook El Pinar

L'escola privada concertada El Pinar de Nuestra Señora haurà d'impartir el 25% de les lliçons en castellà en alguns grups a petició de cinc famílies i en compliment de les mesures cautelars que marca el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Les famílies demandants havien requerit que s'impartís el 50% de les classes en aquesta llengua, però l'òrgan judicial creu el 25% és 'una proporció raonable'. Amb aquesta resolució del tribunal, el centre es converteix en el segon que, després de l'escola Santa Isabel, ha d'acatar aquesta ordre.

La directora de l'escola santcugatenca, María de Santa Teresa, ha declinat fer declaracions a Cugat.cat fins que els pares i mares estiguin al corrent de l'aplicació de la mesura.

Amb El Pinar ja són dues les escoles afectades per aquesta imposició judicial. Al febrer passat, l'escola Santa Isabel va rebre el mandat judicial que l'obligava a aplicar el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà. El centre va defensar el model d'immersió lingüística i acceptar les exigències judicials derivades de la denúncia d'una sola família.

Reaccions
L'equip de govern ha lamentat aquesta ordre judicial que, com ha dit l'alcaldessa, Mercè Conesa, no comparteix i posa el consistori al costat de l'escola 'pel que pugui necessitar'. Conesa ha criticat que la queixa d'una família vagi en contra de la voluntat de 40 i d''un model que garanteix la capacitació en català i castellà'.

Mercè Conesa

Creiem que la immersió és un sistema majoritàriament acceptat. Ens sembla injust que la voluntat d'una família faci canviar la voluntat de 40 famílies.


Per la seva banda, el PP ha mostrat el seu suport als pares d'El Pinar i demana respecte a la sentència del TSJC.

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha apuntat que el departament d'Ensenyament donarà resposta als casos puntuals que es produeixin i d'acord amb la casuística que pugui haver-hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.