Educació confirma el 'curs bolet' al Pins i prop d'un 93% d'alumnes en primera opció


  • Comparteix:

El 'grup bolet' anirà al Pins del Vallès / Foto: Gencat.cat

El 'grup bolet' anirà al Pins del Vallès / Foto: Gencat.cat

La Generalitat ha confirmat que l'escola Pins del Vallès acollirà un 'curs bolet' a P3 en el nou curs escolar i que prop d'un 93% de les famílies han aconseguit plaça en primera opció. La mesura dels Serveis Territorials d'Educació s'acompanya d'un augment de ràtio d'un màxim de 27 alumnes en els centres amb més demanda com el Turó de Can Mates, Collserola i Pi d'en Xandri. Quatre famílies no han obtingut plaça a cap de les seves opcions, per la qual cosa se'ls ha adjudicat l'entrada a l'escola més propera al domicili.

En declaracions a Cugat.cat, el responsable de Serveis Territorials d'Educació, Lluís Baulenas, ha explicat que cap família que ha optat per matricular el seu fill a l'escola pública s'ha quedat sense plaça. Un objectiu que les famílies han assolit en primera opció -amb una entrada de prop del 93%-, segona i tercera. Per Baulenas, això ha estat possible gràcies a l'obertura d'un tercer grup al Pins del Vallès i l'ampliació de ràtio en els centres amb més demanda, una actuació que el titular d'Educació de la comarca ha defensat com la millor opció per donar resposta a les famílies.

Lluis Baulenas

Eren les dues accions conjuntes. No era fer dos 'curs bolet' o només ampliació de ràtios.


Baulenas ha remarcat que, enguany, el padró municipal marcava 78 alumnes menys respecte l'any passat i que, malgrat això, han mantingut 'la mateixa oferta educativa'. Un descens, però, que s'ha acompanyat d'un augment de les famílies que han apostat per l'escola pública i concertada, passant del 85% al 89%. L'increment de la demanda per l'escola pública també ha vingut donat per l'entrada de 45 famílies que el curs passat van optar per l'escola concertada.

Un canvi de tendència amb el qual Educació ha justificat els ajustos efectuats en l'adjudicació de places i que han comptat 'amb la complicitat de les direccions dels centres'. Unes mesures que volen garantir, diu Baulenas, l'accés a l'escola pública i de proximitat, per la qual cosa s'ha evitat reobrir la segona línia de l'escola La Floresta 'per evitar desplaçaments'.

Lluís Baulenas ha apuntat que, a hores d'ara, hi ha places vacants en centres com el Ferran i Clua i el mateix Pins del Vallès. Amb relació a l'ampliació de ràtios, amb un topall de 27 alumnes per aula, Baulenas ha certificat que la mitjana general de la ciutat es troba en 25'5 alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.