'Mural de vida' uneix nens, joves i grans en un taller de trobades intergeneracionals


  • Comparteix:

Tres grups d'edat participants en el projecte 'Mural de vida'

Tres grups d'edat participants en el projecte 'Mural de vida'

'Mural de vida' ha unit aquest divendres 54 estudiants de 4t de primària de l'escola Ciutat d’Alba i cinc persones grans de la Llar d'Avis de la Parròquia per explicar el resultat d'un projecte de trobades intergeneracionals. El mural es pot veure en la paret de la Llar que dóna al carrer del Torrent de la Bomba i que plasma els records d'infància dels avis interpretats pels infants.

'Els dos extrems de la vida es toquen: mural de vida' ha posat tres generacions a treballar de forma conjunta. Cinc persones de la Llar d'Avis de la Parròquia van visitar dues classes de 4t de primària de l'escola Ciutat d’Alba on van explicar els seus records d'infància. Amb aquests relats, els 54 nens van dur a terme, de forma individual, una il·lustració. A partir d'aquests dibuixos, vuit artistes del Taller Artefakte, vinculats a l'associació tallerista 'Entretallers', va interpretar les il·lustracions i les va transformar en el mural, situat a un dels murs exteriors de la llar d'avis santcugatenca.

La presidenta de la Llar d'Avis de la Parròquia i participant del projecte, Sílvia Flury, ha explicat que cada any es repetirà la iniciativa i que el mur es repintarà amb noves il·lustracions, fruit de nous contactes entre gent gran i estudiants de primària.

Sílvia Florí

Cada any es repetirà i es farà a un altre centre de primària i després, sobre aquest mural, es farà un altre.


Dues de les estudiants que han participat en el projecte han explicat algunes de les coses que més els ha sorprès com que als nens esquerrans els obliguessin a escriure amb la mà dreta o que els dissabtes hi hagués classe.

Estudiants de primàr

El que m'ha sorprès més és que l'àvia, el seu marit, era professor i aquella època els hi lligaven la mà esquerra darrere i no deixaven escriure amb l'esquerra. / Els dissabtes anaven a l'escola i els dijous a la tarda no.


'Mural de vida' ha rebut la participació de gairebé un centenar de persones d'edats molt variades. L'activitat té previst repetir-se a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.