Desarticulada una banda que robava a caixers automàtics amb un nou mètode


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones com a presumptes autors de 39 robatoris a caixers automàtics. La banda utilitzava un mètode poc conegut anomenat 'scalping' i actuava en poblacions com Sant Cugat, Barcelona, Vilanova i Sitges. Els lladres esperaven que la víctima hagués marcat el codi PIN i després creaven una situació de confusió que els permetia sol·licitar reintegraments de fins a 600 euros.

Hi ha nou persones arrestades, dues d'elles menors d'edat, i la policia no descarta noves detencions. El jutge ha decretat l'ingrés a presó d'un d'ells i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs. La majoria dels 39 delictes de robatori amb violència i intimidació pels quals se'ls acusa els haurien comès a Barcelona, tot i que també actuaven a poblacions com Sant Cugat.

L''scalping', un nou mètode per a robar a caixers automàtics
Aquesta nova modalitat de robatori consisteix a detectar persones que estan traient diners d'un caixer automàtic i esperar que marqui el seu codi PIN per confondre'l i assetjar-lo. L'estratègia la duen a terme dues persones, que es col·loquen a banda i banda de la víctima. Una d'aquestes limita el camp visual de la víctima posant davant la pantalla una carpeta amb el document d'una associació de sordmuts fraudulenta per a la qual demana almoina. Llavors, els lladres aprofiten la situació de sorpresa i confusió per teclejar a la pantalla l'import màxim de reintegrament, que oscil·la entre els 300 i els 600 euros segons l'entitat bancària. Els investigadors calculen que els acusats podrien haver robat més de 18.000 euros amb aquest nou 'modus operandi', tot i que asseguren que la xifra podria ser molt superior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.