El Pinar imparteix des d'avui el 25% de les classes en castellà


  • Comparteix:

Les mesures cautelars del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a impartir en castellà el 25% de la classes d'alguns grups de l'escola privada concertada El Pinar de Nuestra Señora entren en vigor aquest dimarts. El mandat judicial es complirà a petició de cinc famílies del centre i després que, mesos enrere, una sentència similar ja ho requerís a l'escola Santa Isabel.

Les famílies demandants sol·licitaven que es fes en castellà el 50% de les matèries, però l'òrgan judicial va creure que el 25% era 'una proporció raonable'. Fins el moment ni la direcció del centre ni l'AMPA han fet declaracions al respecte.

El mandat s'aplica als cursos d'Infantil i Primària on fan classe els 15 fills i filles de les famílies demandants.

Amb El Pinar ja són dues les escoles de Sant Cugat afectades per aquesta imposició judicial. Al febret passat, l'escola Santa Isabel va rebre un altre mandat judicial que l'obligava a aplicar el 25% de les hores lectives de P4 i 3r de primària en castellà. El centre sí que va defensar llavors el model d'immersió lingüística, tot i acceptar les exigències judicials derivades de la denúncia d'una sola família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.