Mor l'expresident de Grifols, Victor Grifols Lucas


  • Comparteix:

Victor Grifols Lucas / Foto: Grifols

Victor Grifols Lucas / Foto: Grifols

L'expresident de la multinacional amb seu a Sant Cugat Grifols, Víctor Grifols Lucas, ha mort a l'edat de 95 anys, segons ha comunicat la companyia. Grifols, fundador de l'empresa, és pare de l'actual president de la multinacional d'hemoderivats i creador de la fundació que porta el seu nom. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2009 la Medalla d'Or al Mèrit al treball.

El doctor Víctor Grifols Lucas va néixer a Barcelona el 1919, ciutat on, a la Universitat de Barcelona (UB), va estudiar la carrera de Farmàcia i Ciències Químiques. Va ser director tècnic dels Laboratoris Grifols des de 1941 fins al 1976, moment en què va ser conseller delegat de la companyia fins al 1985. Va ser l'any en què va assumir la presidència de la companyia fins al 2001, quan va passar el testimoni al seu fill Victor Grifols Roure. El 1998 va crear la fundació que porta el seu nom.

Entre els seus reconeixements hi ha la Creu de Sant Jordi, pels més de 50 anys dedicat a l'empresa i la investigació, i la Medalla d'Or al Mèrit al treball.

La multinacional catalana va guanyar el 2014 més de 470 milions d'euros, un 36% més que a l'any anterior, xifra que va ser rècord de la companyia que obté de l'estranger el 93% de les seves vendes. Fa unes setmanes, l'empresa va anunciar que ampliava la seu de Sant Cugat amb la compra d'un nou edifici, ocupat fins ara per la farmacèutica Roche.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.