El Casal Popular la Guitza tanca portes després de 13 anys d'activitat alternativa


  • Comparteix:

Membres del Casal Popular La Guitza durant la roda de premsa

Membres del Casal Popular La Guitza durant la roda de premsa

El Casal Popular La Guitza tancarà les portes aquest cap de setmana després de 13 anys d'activitat alternativa a Sant Cugat. L'assemblea de l'entitat, formada per una quinzena de persones, es dissol per sumar-se, a títol individual, al projecte de Cal Temerari per unir esforços per una iniciativa 'més àmplia i forta'.

El Casal Popular La Guitza deixa d'existir com entitat amb vida pròpia perquè 's'ha quedat petita', com diuen els seus responsables, i després que a Sant Cugat hagi aparegut un projecte similar 'més gran' i amb la voluntat d'encabir més entitats, casals i caus, en referència a Cal Temerari.

L'objectiu de La Guitza és que les activitats que han tirat endavant al llarg d'aquests anys i que ja estan consolidades a la ciutat, com el Quinto de Nadal i el Correllengua, entre d'altres, puguin continuar des de Cal Temerari, com ha explicat una de les seves membres, Mireia Ferrés.

Mireia Ferrés

El projecte polític i social ha assolit part dels seus objectius i La Guitza és més que un bar i ha acollit idees i propostes com el Quinto de Nadal, que per part nostra farem el possible perquè continuï endavant.


El Casal Popular La Guitza va néixer entre finals del 2002 i principis del 2003 gràcies a l'impuls de Maulets i durant cinc anys va situar la seu al carrer de Sant Martí. Fa set anys que l'entitat va fer un canvi i va ubicar el seu nou local al carrer de Migdia des d'on ha acollit diferents entitats alternatives de la ciutat com Arran, el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat i la PAH, entre d'altres.

Les activitats de comiat
La Guitza ha programat dos dies d'activitats per acomiadar el seu projecte. Els actes començaran aquest divendres a partir de les nou del vespre al Parc de Ramon Barnils amb un sopar popular i un concert amb diferents grups, que al llarg dels anys també han participat de les iniciatives de La Guitza. L'endemà, dissabte, a les dotze del matí es farà, davant el local de l'entitat al carrer Migdia, un vermut amb música i paella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.