Els treballadors de Valoriza es plantegen fer vaga de neteja a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els treballadors de Valoriza es plantegen fer vaga de neteja a Sant Cugat si no arriben a un acord amb l'empresa

Els treballadors de Valoriza es plantegen fer vaga de neteja a Sant Cugat si no arriben a un acord amb l'empresa

Els treballadors de l'empresa de neteja Valoriza, encarregada de la recollida de la brossa i de mantenir nets els carrers de Sant Cugat, es plantegen convocar una vaga indefinida. Els treballadors reclamen que Valoriza compleixi el contracte que van signar amb el consistori que garantia mantenir el nombre de llocs de treball amb les mateixes condicions que en la concessió anterior. Els empleats es reuneixen aquest divendres amb l'Ajuntament, al qual demanen suport en les seves reivindicacions. Si no l'obtenen, convocaran la protesta.

L'assessor sindical d'UGT als treballadors de Valoriza, Eusebio Arellano, ha explicat a Cugat.cat que els empleats de la companyia es troben en 'una situació molt delicada propiciada per l'actitud de l'empresa, que ha sancionat els treballadors de forma indeguda'.

L'Ajuntament, conscient del malestar del sector, ha sol·licitat reunir-se amb els empleats aquest divendres per intervenir en l'acord entre la plantilla i Valoriza.

Arellano ha explicat a Cugat.cat que les condicions per evitar la vaga indefinida són que es garanteixin tots els llocs de treball que hi ha a dia d'avui amb les mateixes condicions i 'que s'acabi l'assetjament als treballadors per part de l'empresa'.

Eusebio Arellano

Per no convocar la vaga s'han de garantir els llocs de treball actuals amb les mateixes condicions i que s'acabi amb l'assetjament amb faltes i acomiadaments injustificats per part de l'empresa.


L'assessor sindical d'UGT també ha destacat que la voluntat dels treballadors és 'seguir oferint el millor servei a la ciutat'. En cas de no arribar a un acord, els treballadors presentaran la petició de vaga indefinida seguint el protocol establert, és a dir, 10 dies d'antelació 'per no perjudicar a la ciutat ni cometre faltes ni delictes'. Arellano també ha destacat que arribar a aquesta situació també és perjudicial per als empleats.

Eusebio Arellano 2

Ningú no vol la vaga indefinida. Perjudica econòmicament els treballadors, i més després de les retallades que hem patit. Nosaltres volem mantenir les condicions que tenim i esperem que l'Ajuntament ens doni suport.


Finalment serà divendres, després de la reunió amb l'Ajuntament, quan els treballadors decideixin si declaren la vaga indefinida.

Vaga al 2013
Ara fa dos anys, els treballadors de la neteja viària, amb la concessió de Valoriza, van fer una vaga indefinida durant vuit dies per reclamar el compliment dels acords del conveni col·lectiu. En aquella ocasió, la protesta va finalitzar amb un acord amb l'empresa, que es va comprometre a fer efectius els augments salarials fins al 2016, amb el consentiment dels treballadors de renunciar a cobrar les pagues pendents del 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.