Paraira: 'Estem vivint el problema dels treballadors de Valoriza amb preocupació'


  • Comparteix:

Paraira és tinenta d'alcalde en funcions de Serveis Urbans

Paraira és tinenta d'alcalde en funcions de Serveis Urbans

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans en funcions , Cristina Paraira, ha explicat que l'Ajuntament està vivint 'amb preocupació' les queixes dels treballadors de la neteja viària, que amenacen amb una nova vaga indefinida si no arriben a un acord amb la concessionària Valoriza. Paraira, que es reuneix aquest divendres amb els afectats, ha afirmat que els serveis jurídics municipals estan intervenint en l'assumpte per conèixer la realitat de la problemàtica i com fer suport als treballadors. Paraira assegura que l'Ajuntament prendrà 'les mesures necessàries' si constaten que l'empresa no està respectant les clàusules del concurs.

Tenint en compte que fa dos anys el consistori va haver d'afrontar vuit dies de vaga indefinida del servei de neteja viària, la nova crisi entre els treballadors i Valoriza torna a portar 'preocupació' a l'àrea de Serveis Urbans. La seva titular, la tinenta d'alcalde en funcions Cristina Paraira, confia que la reunió de divendres serveixi per acostar posicions entre empleats i empresa.

Paraira ha explicat que aquesta setmana l'Ajuntament s'ha reunit ja amb els treballadors i el comitè d'empresa i que, en aquests moments, els serveis jurídics estan recopilant documentació dels empleats per corroborar les sancions que, diuen, estan rebent de la concessionària. Segons Paraira, aquestes 'penalitzacions' que expliquen els treballadors estan relacionades amb les clàusules del contracte del servei. Atenent el contracte, Valoriza es va avenir a no cobrar el servei en les ocasions que l'Ajuntament convingués que aquest no s'ha efectuat com pertocava. Les 'penalitzacions' vindrien, explica Paraira, quan l'empresa carregaria contra els empleats aquesta pèrdua d'ingressos.

La tinenta d'alcalde en funcions de Serveis Urbans vol corroborar la situació amb les dues parts i fer les actuacions pertinents. Amb això Paraira no descarta 'obrir un expedient informatiu' a l'empresa si comprova que no s'està respectant les condicions del contracte i que ha estat improcedent l'acomiadament d'un dels treballadors.

Cristina Paraira

I si hem d'obrir expedients a l'empresa, amb l'acompanyament de serveis jurídics, ho farem. Tenim una preocupació i hi estem a sobre.


També ha recordat que el consistori ha estat sempre al costat dels treballadors 'quan han tingut raó' i que han solucionat altres incidències que no han arribat als mitjans de comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.