Reunir joves i condicionar el casal, reptes de la Taula Sociocultural de Mira-sol


  • Comparteix:

Moment de la festa

Moment de la festa

La Taula Coordinadora Sociocultural de Mira-sol, integrada per les entitats del districte i l'Ajuntament, es marca com a objectius implicar els joves en les seves activitats i condicionar els espais del casal. La taula ha donat a conèixer aquests reptes a la festa d'aquest divendres que ha celebrat a l'entorn de l'equipament amb un ampli ventall d'activitats i la presència de centenars de mirasolencs. Les entitats exposaran els projectes per dinamitzar el casal i el barri amb l'arribada del nou equip de govern.

La taula, creada al febrer, és una eina de decisió, de seguiment i de proposta d'activitats i projectes del barri de Mira-sol, basada en la participació i l'apoderament dels veïns. L'agrupació està formada per les associacions de veïns Sant Joan de Mira-sol, Mas Gener i Can Mates; Mira-sol Teatre, el Col·lectiu de Gent Gran Mira-sol, el Club d'Escacs Sant Cugat, l'AMPA de l'escola Catalunya, Mira-sol Fem Ambient, D'xoc Teatre, PFI-PTT Sant Cugat i el Grup de tertúlia literària.

Aquest divendres la taula ha convocat els mirasolencs per explicar el seu projecte de 'fer barri' i fer força entre totes les entitats per fer del casal un espai de convivència i participació. Per fer-ho, la taula ha optat per oferir una tarda plena d'activitats amb la batucada infantil i d'adults de l'escola Catalunya, xous dels avis, actuació de la banda de Mas Gener, teatre i un sopar popular.

La responsable de la Taula Coordinadora Sociocultural de Mira-sol, Blanca de la Torre, ha explicat que, abans que endegar grans projectes, l'agrupació ha d'aglutinar el màxim nombre d'entitats i veïns de Mira-sol. Una vegada assolit això, implicar el jovent i dinamitzar els espais del casal seran els objectius a dur a terme. Unes propostes que, amb d'altres que estan treballant, faran arribar al nou equip de govern.

Per de la Torre és molt important que els mirasolencs 'surtin de casa' i s'impliquin de veritat en les activitats del casal.

Blanca de la Torre

S'ha de dir a aquesta gent 'Ei, aquí hi ha un lloc que és el casal'. Cal atraure aquesta gent que mai no ha format part de la comunitat.


L'agrupació compta amb l'acompanyament de l'Ajuntament en aquest projecte per dinamitzar el barri de Mira-sol amb la implicació de l'àmbit de Serveis a les Persones, l'àrea de Cultura, la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) i la tècnica del Casal de Mira-sol.

Les activitats més immediates seran les Nits a la Fresca, els tres divendres de juliol, i la Festa Major del districte el 10, 11 i 12. La trobada de divendres ha comptat amb presència del president del consell de barri en funcions, Francesc Carol, i el regidor de Medi Ambient en funcions, Joan Puigdomènech.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.